placeholder

Otteluraportti: PS Kemi ryösti pisteet tiukassa kamppailussa

Ottelu alkoi Lahden hyvällä painostuksella. Viiden minuutin kohdilla Santeri Hostikka oli ohjata Hassan Sesayn kulman sisään, mutta Kemi onnistui siivoamaan tilanteen kulmaksi. Myös seuraava kulma oli vaarallinen, mutta maaliin asti pallo ei mennyt.

Ensimmäisen jakson lopulla Lahti loi paikkoja liukuhihnalta. Ensin Loorents Hertsi pääsi ampumaan hyvästä paikasta sivuverkkoon. Hetkeä myöhemmin Hendrik Helmke ja Santeri Hostikka pelasivat Marko Simonovskin nokikkain Mikko Vilmusen kanssa. Kokenut kassari kuitenkin torjui tilanteen tyylikkäästi ja tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen jakso alkoi Lahden kannalta murheellisesti. Kemi onnistui saamaan ottelussa hallinnan ja rokotti kymmenen minuutin pelin jälkeen. Vapaapotkun jälkitilanteesta Kemi sai keskitettyä pallon Lahden rangaistusalueelle. Albion Ademi pääsi puskemaan lähietäisyydeltä. Miikka Mujunen torjui puskun, mutta pallo putosi suoraan Mamadou Ceesayn jalkaan, joka survoi pallon maaliin ja Kemin johtoon.

Parikymmentä minuuttia ennen loppua Lahti lisäsi painetta. Santeri Hostikka keskitti ja Mikko Hauhia jatkoi pallon takatolpalta päin Vilmusta. Viimeiset minuutit Lahti vyörytti ja Kemi taisteli uhrautuvasti. Kemiläiset blokkasivat niin Hostikan, Aleksi Paanasen kuin Henri Anierin vedot. Näin ollen Kemi ryöväsi arvokkaat kolme pistettä mukaansa Lahden Stadionilta.

Ottelun jälkeen FC Lahden kapteeni Mikko Hauhia oli pettynyt tappioon. Hän antoi kunniaa Kemin puolustukselle, mutta oli sitä mieltä, että pallo olisi pitänyt taistella verkkoon. Kippari manasi myös joukkueen passiivisuutta.

– Se oli vaikea peli. Olimme ensimmäisellä jaksolla passiivisia ja annoimme kontrollin Kemille. Toinen jakso oli parempi. Kaikki kunnia Kemille. He puolustivat hyvin. Se ei tullut yllätyksenä, mutta meidän olisi pitänyt taistella pallo verkkoon, Hauhia kertoi.

Myös FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas antoi kunniaa Kemin sitkeälle taistelulle. Korkeakunnas myönsi, että ensimmäinen jakso oli kauden huonoin. Hän otti myös omaan piikkiinsä sen, ettei saanut sytytettyä joukkuetta.

– Ei ollut hyvä esitys. Ensimmäinen jakso oli kauden heikoin esitys. Meillä oli huono keskittyminen emmekä olleet tarpeeksi yhtenäisiä, aggressiivisia ja aktiivisia. Emme pelanneet hyvin, mutta toisaalta vastustajakaan ei maalipaikoilla juhlinut. Hyökkäyspäästä puuttui maltti. Saimme kyllä myllyä ja myräkkää vastustajan alueelle, mutta viimeistely oli heikkoa. Hukkasimme yhden jakson ja sen voi valmentaja ottaa omaan piikkiinsä, kun ei saanut sytytettyä joukkuetta. Pakko nostaa hattua Kemin sitkeälle taistelulle ja uhrautuvalle pelille. Palaamme tauon jälkeen entistä ehompana, Korkeakunnas lupasi.

FC Lahden pelit jatkuvat maaottelutauon jälkeen 7.9. jolloin lahtelaiset matkaavat Jyväskylään JJK:n vieraaksi.

FC Lahti:

Mujunen; Hauhia, Kärkkäinen, Jovanović, Sesay (v); Hertsi, Helmke (76′ Sadat), Paananen, Hostikka (v); Stênio (46′ Kuningas), Simonovski (59′ Anier)

– Tommi Leirilaakso