Otteluraportti: PS Kemi – FC Lahti

Sunnuntaina jo poikkeuksellisesti alkuiltapäivästä Kemissä pelattu PS Kemin ja FC Lahden välinen ottelu päättyi kotijoukkueen 2-1 voittoon. Lahden ainokaisen viimeisteli Jussi Länsitalo. Kemin maaleista vastasivat Cornelius Stewart ja Aleksi Gullsten.

Pelin alkuminuutit olivat tasaista vääntöä, mutta pikkuhiljaa ote kääntyi selvemmin isäntäjoukkueelle. Peli ehti vanheta vain 13´ minuuttia, kun Kemi siirtyi 1-0 johtoon Stewartin maalilla. William Ionsin 16-rajan takaa lähtenyt pomppiva laukaus tuotti Tomi Maanojalle vaikeuksia ja tämä torjui laukauksen eteensä. Irtopalloon ensimmäiseksi ehti Stewart, joka täräytti pallon maalin kattoon vuorenvarmasti.

Maalin jälkeenkin pelinhallinta pysyi Kemillä, eikä Lahti tuntunut saavan pallollista peliään kulkemaan. Kemi sai ajoittain Lahden maalille painetta, mutta huippuvaaralliset maalipaikat puuttuivat.

39´ minuutilla Lahdelle tuomittiin vapaapotku aivan rangaistusalueen rajan tuntumasta. Sitä asettui antamaan Jasse Tuominen, joka haki matalalla laukauksellaan oikeaa alanurkkaa. Kemin maalivahti Juhani Pennanen oli kuitenkin tilanteessa hyvin hereillä ja liimasi laukauksen näppeihinsä.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Lahti sai kulmapotkun oikealta kenttäpuoliskolta. Mikko Kuninkaan antama sisäänpäin kiertävä keskitys tavoitti takatolpalta Bonilhan, joka onnistui survomaan pallon maaliin. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty, sillä erotuomari vihelsi tilanteesta paitsion.

Puoliajalle siirryttiin Kemin 1-0 johdossa.

Puoliajalla Lahti suoritti yhden pelaajavaihdon, kun konkarihyökkääjä Rafael korvasi kentällä maanmiehensä Bonilhan.

Lahti tuli toiselle puoliajalle aivan eri ilmeellä kuin ensimmäiselle. Toinen puoliaika alkoi kuitenkin lahtelaisten kannalta perin murheellisesti, kun Saku Kvist jyräsi Santeri Hostikan kentän pintaan rajaviivan tuntumassa ja Hostikka satutti tilanteessa kättään. Hostikka ei peliä pystynyt jatkamaan ja hänen paikkansa kentällä otti Länsitalo.

52´ minuutilla pallo päätyi Kuninkaan laukauksesta päätyrajan tuntumaan Ivan Solovjeville, joka pelasi pallon taaksepäin Rafaelille. Syöttö meni kuitenkin hieman liiaksi taakse ja Rafaelin huonosta asennosta lähtenyt laukaus karkasikin taivaan tuuliin.

Kymmenisen minuuttia myöhemmin Lahti sai vapaapotkun noin 30 metristä. Solovjevin antama vapaapotku tavoitti etualueelta Rafaelin, joka puski vaarallisesti kohti vasenta alakulmaa. Pennanen onnistui kuitenkin venyttämään itsensä puskun tielle ja torjumaan pallon yli päätyrajasta.

71´ minuutilla nähtiin suurta dramatiikkaa, kun Kemin kapteeni Ions kopautti kaksinkamppailutilanteessa Mikko Hauhiaa naamaan. Erotuomarille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin ajaa Ions kentältä suoralla punaisella kortilla.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Tuominen oli lähellä tuoda pelin tasoihin, kun hän irtautui keskialueella hienosti ja pääsi laukomaan 20 metristä. Laukaus painui kuitenkin niukasti oikealta puolelta ohitse.

78´ minuutilla Lahti käytti viimeisen pelaajavaihtonsa, kun kentän jätti Kuningas ja hänen tilalleen asteli Euller.

Hetkeä myöhemmin Lahden tasoitus näki päivänvalon. Pallo pelattiin vasemmalle laidalle Tuomiselle, joka jatkoi sen eteenpäin Solovjeville. Solovjev lähetti aivan päätyrajan tuntumasta matalan pallon maalinedustalle. Länsitalo tuli ennakkoluulottomasti puolustajan selän takaa etualueelle ja pussitti pallon varmasti tyhjänä ammottavaan maaliin.

Lahti haki aktiivisesti vielä johto-osumaa, mutta valmista ei tahtonut tulla. Sen sijaan vajaamiehinen Kemi käytti oman mahdollisuutensa. Peliä oli pelattu 88´ minuuttia, kun Gullsten vei Kemin uudestaan johtoon. Joona Veteli vapautti Gullstenin juoksuun ovelalla syötöllä ja Gullsten ajoi päättäväisesti boksin sisään Lahden puolustajien häirinnästä huolimatta. Gullsten päätti kuljetuksensa varmaan sijoitukseen ohi vastaan tulleen Maanojan.

Lisäosumia ei ottelussa enää nähty ja näin täysi pistepotti jäi Kemiin.