Otteluraportti: PS Kemi – FC Lahti 1-1 (0-1)

FC Lahti sai otteluun lentävän lähdön, kun Marko Simonovski vei kuhnurit 1-0 johtoon jo viidennellä peliminuutilla. PS Kemin maalivahti Oskari Forsman epäonnistui vastaantulossaan, Simonovski korjasi hedelmän Stenion avustuksella ja ampui pallon tyhjänä ammottavaan maaliin.

Samalla Simonovski päätti FC Lahden 370 minuutin mittaiseksi venyneen maalittoman putken.

Mustapaidat lähtivät otteluun ilman pienistä vammoista kärsiviä Mikko Kuningasta ja Hendrik Helmkeä, mutta lisää jobinpostia tuli vartin jälkeen, kun Hassan Sesay joutui jättämään kentän. Vaihdosta tilalle juoksi 17-vuotias Oskari Kekkonen, joka debytoi liigassa viime kierroksella Ilvestä vastaan.

Ensimmäinen puoliaika oli kaiken kaikkiaan FC Lahden selvää hallintaa. Aleksandr Vasjutin joutui vain kertaalleen venymään kemiläisten tähtipelaajan Filip Valencicin laukauksen eteen, muutoin tapahtumia riitti enemmän toisessa kenttäpäädyssä.

Suoraviivaistunut pelitapa puri PS Kemin joukkueeseen ja niin Kekkonen, Aleksi Paananen kuin Igor Jovanovic saivat yrittää maalintekoa hyvistä paikoista ennen taukoa. Viimeistelyt karkasivat kuitenkin ohi maalin. Tauolle mentiin siis FC Lahden 1-0 johdossa.

Kemiläiset tulivat toiselle puoliskolle sisuuntuneina ja kotijoukkue pystyi luomaan Valencicin avulla painetta Vasjutinin vartioimalle maalille. Lopulta isännät tasoittivat 53. minuutilla, kun kulmapotku sujahti helposti koko Lahden puolustuslinjan läpi takatolpalla päivystäneelle Abdoulie Mansallylle, joka ampui pallon puolityhjään maaliin.

Samalla katkesi myös venäläisvahti Aleksandr Vasjutinin uskomattomat 525 minuuttia kestänyt nollaputki.

Tasoituksen jälkeen Simonovksi pääsi pariinkin otteeseen hyvistä paikoista yrittämään johtomaalia, mutta makedonialaisen sihti oli hukassa. Niin oli myös Kekkosen kuin vaihdosta kentälle tulleen Pavel Nazimovin.

PS Kemilläkin oli omat tilaisuutensa, mutta lahtelaisten onneksi myös Rasmus Karjalaisen laukaukset olivat epätarkkoja. Näin pisteet Sauvosaaressa jaettiin lukemin 1-1.

Kaksi edellistä kautta PS Kemiä edustanut Kalle Taimi ei ollut tyytyväinen vieraspisteeseen.

– Ei voi olla tyytyväinen tasapeliin, sillä kolmea pistettä haettiin, Taimi harmitteli.

– Puolustuksemme toimi ja loimme tarpeeksi maalipaikkoja, mutta emme vain saaneet toista maalia, hän jatkoi.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnas puolestaan oli tyytyväinen, että kentällä nähtiin aktiivisempi ja hyökkäävämpi FC Lahti, vastoinkäymisistä huolimatta.

– Meillä oli erilainen pelisuunnitelma ja lähdimme otteluun suoraviivaisemmin. Se toimi ja saimme useammankin hyvän paikan viimeistellä, mutta ne jäivät tänään tuhnuiksi, Korkeakunnas kertoi.

– Lähtökohdat olivat haastavat, koska olimme harjoitelleet uutta systeemiä muutaman päivän ja jouduimme muuttamaan sen heti uudelleen Sesayn loukkaannuttua. Loimme kuitenkin selkeän muutoksen viime peleihin nähden ja se oli hyvä asia.

FC Lahti pelaa seuraavan kerran ensi tiistaina juhannuksen jälkeen, kun HIFK saapuu Lahden Stadionille vieraaksi.

PS Kemi – FC Lahti 1-1 (0-1)
5. Marko Simonovski 0-1
53. Abdoulie Mansally 1-1

FC Lahti: Vasjutin; Jovanovic, Taimi, Hauhia; Sesay (18. Kekkonen (v)), Paananen, Kärkkäinen (v), Hertsi; Hostikka (70. Nazimov), Simonovski, Stenio (v)