Otteluraportti: MPS/Atletico Malmi – FC Lahti

FC Lahden Oulunkylän kirous haihtui, kun FC Lahti kaatoi MPS/Atletico Malmin Suomen Cupin viidennen kierroksen ottelussa Fair Pay Areenalla lukemin 6-0. FC Lahden maalintekovastuu jakautui laajasti läpi joukkueen. Aleksi Paanasen avausmaalin jälkeen pussittamista jatkoivat Mikko Hauhia, Drilon Shala, Jasse Tuominen, Kalle Multanen ja Mikko Kuningas.

Kuhnurit ottivat kuskin paikan heti ottelun alussa. Atletico tyytyi puolustamaan ja Lahti puski päin puolustussumppua. Kuhnureitten kolmas kulmapotku tuotti tulosta kahdeksannella minuutilla, kun Kuningas lähetti pallon noin pilkun kohdalle. Kulmaan ylös noussut Jani Tanska ei aivan ylettänyt palloon, mutta sai häirittyä Atletico-puolustusta niin, että purkupallo suuntautui suoraan Paanaselle. Keskikentän väkkärä otti pallon haltuun ja ampui tulisen vedon suoraan Ticon maaliin ja siirsi FC Lahden helpottavaan 1-0 -johtoon.

FC Lahden toinen maali oli toisinto edellisestä. Reilun kahdenkymmenen minuutin jälkeen kulman purkupallo tipahti Mikko Hauhian jalkoihin ja kapteenin pyssytys siirsi Kuhnurit 2-0 -johtoon. Puolen tunnin kohdalla kotijoukkue sai runsaslukuisen yleisön riemuksi ensimmäisen hyökkäyksen. Jesse Ketonen karkasi sähäkästi FC Lahden puolustukselta, mutta hukkasi pallon Tomi Maanojan syliin.

Hetkeä myöhemmin Lahti katkaisi Atleticon selkärangan. Mikko Kuningas pääsi keskittämään ja Drilon Shala jatkoi taitavasti päällään lukemiksi 0-3. Minuuttia myöhemmin Lahti lisäsi johtoaan. Fareed Sadat pääsi ampumaan tulisen laukauksen, joka kilpistyi maaliviivalla malmilaispuolustukseen. Jasse Tuominen oli kuitenkin kärppänä flipperipallossa ja niittasi tolpan kautta lukemiksi 0-4. Hieman ennen taukoa Tico sai vielä puolittaisen maalipaikan, kun Jukka Haarala pääsi puskemaan lähietäisyydeltä. Pusku kuitenkin suuntautui hieman yli Maanojan vartioiman maalin ja tauolle siirryttiin FC Lahden tukevassa 4-0 -johdossa.

Toisen jakson alkuun Atletico Malmi kaivoi viimeiset voimanrippeensä ja taisteli joka pallosta. Lahti ei päässyt varttiin edes puolittaisille paikoille ja 66. minuutilla Tico sai luotua ottelun parhaan maalipaikkansa. Jesse Ketonen pääsi ampumaan tulisesti pilkun kohdalta, mutta Maanoja liimasi hieman päin suuntautuneen pallon varmasti.

Kalle Multanen ehti olla kentällä vain muutaman minuuttin, kun hän järjseti ensimmäisellä kosketuksellaan itselleen maalipaikan. Multasen, Kuninkaan, Sadatin ja Rafaelin syöttökuvio oli näyttävä ja sahasi väsyneen Ticon puolustuksen täysin riekaileiksi. Ratkaisevan syötön lähes päätyviivalta antoi Rafael ja Multaselle jäi helppo työ sutia pallo tyhjään maaliin. Ottelun viimeisen maalin iski Mikko Kuningas kolme minuuttia ennen loppua kovalla vedolla rangaistusalueen sisältä. Päätuomari Mohammed Al-Emara päätti ottelun Oulunkylän Fair Pay Areenalla FC Lahden 6-0 -voittoon. Tuloksella FC Lahti jatkaa kuudennelle kierrokselle, joka arvotaan 6.4.