OTTELURAPORTTI: Maalijuhla ei tuonut Lahdelle pisteitä

FC Lahti vieraili Ykkösessä KTP:n vieraana lauantaina. Pisteet jäivät Kotkaan maalirikkaan ottelun jälkeen lukemin 6–3. FC Lahden maaleista vastasivat Aamu Kinnunen, Elli Savolainen ja Jessica Tarén. Kotijoukkueelta osui kahdesti Viivi Ollonqvist. Yksi kotijoukkueen osumista merkattiin Lahden omaksi maaliksi. Lopuista maaleista vastasivat Katherine Bryne, Oona Kelkka ja Emma Putkinen.

Vierailija FC Lahti aloitti ottelun pirteästi ja kontrolloi kenttätapahtumia ensimmäisen vartin. Iida Viljakainen keskitti ja KTP oli erittäin lähellä sählätä pallon omaan maaliinsa. Vartin pelin jälkeen puntit tasoittuivat ja myös KTP pääsi hiljalleen peliin mukaan. KTP tuli jakson aikana muutamaan otteeseen vaarallisesti Emilia Laihon laidalta, mutta Lahti onnistui tylsyttämään varsin helposti kotkalaisten viimeiset ratkaisut. Lahti puolestaan loi hyökkäyksensä pitkälti hyvin pelanneen Jessica Tarénin laidalta.

Lahtelaisittain ensimmäisen jakson loppu oli murheellinen. Ensin Lahti menetti pallon syvällä omalla alueellaan. Veera Ansalahti torjui ensimmäisen yrityksen, mutta irtopallo tuli suoraan Katherine Brynelle, joka laittoi irtopallon pelaajamassan yli maaliverkkoon. Hetkeä myöhemmin Anni Eriksson keskitti ja pallo kimpoili lahtelaispelaajista omaan maaliin. Tauolle siirryttiin kotijoukkueen 2–0-johdossa.

Lahti vaihtoi toiselle jaksolle kaksi pelaajaa ja ottelun kulku näytti kääntyvän. KTP kuitenkin iski tyhjästä, kun Oona Kelkka pääsi ampumaan Lahden rangaistusalueelta. Tarkka laukaus painui valitettavan komeasti Lahden maaliin. Lahden selkäranka ei kuitenkaan katkennut, vaan lahtelaiset halusivat näyttää paikalle matkanneille vieraskannattajille sisua. Julia Enbuska antoi tarkan kulmapotkun ja Aamu Kinnunen puski tyynen rauhallisesti pallon kotkalaisten maaliin, kun toista jaksoa oli pelattu alle kymmenen minuuttia.

KTP onnistui kuitenkin kuittaamaan osuman muutamassa minuutissa. Kotijoukkue sai vapaapotkun hyvästä paikasta ja sarjan maalipörssin kärkisijoilla keikkuva Viivi Ollonqvist asettui ampumaan sitä. Ansalahti oli vapaapotkussa hyvin mukana, mutta ei saanut riittävää kosketusta palloon ja peliväline painui Lahden maalin ylänurkkaan.

Lahti nosti riskitasoja ja se avasi molemmille joukkueille paikkoja. Ansalahti piti torjunnoillaa Lahden vielä ottelussa mukana ja Lahti onnistuikin tulla jälleen kahden maalin päähän. Elli Savolainen sai jalkansa vapaaksi rangaistusalueen rajalla ja ampui. Tulinen kuti upposi yläriman kautta maaliin ja ottelu oli 4–2.

Lahden hakiessa suurella riskillä maalia, osui KTP lopulta ensimmäisenä. Kotijoukkueen kapteeni Roosa Päivähonka nousi pallon kanssa hyvin Lahden päätyrajalle ja keskitti. Viivi Ollonqvist jatkoi pallon taitavasti suoraan ilmasta maaliin.

Lahti tuli vielä kertaalleen. Aamu Kinnunen vapautti laidalta Elli Savolaisen ja Savolainen laittoi matalan pallon maalille. Jia Haapea teki tilan ja Jessica Tarén sai punnerrettua laukauksen vaikeasta asennosta. Pallo painui maaliverkkohin ja Lahti oli jälleen pelissä mukana. KTP kuitenkin osui vielä lisäajalla, kun Emma Putkinen karkasi läpiajoon ja iski loppulukemiksi 6–3.

FC Lahti matkaa seuraavaksi pääkaupunkiseudulle Vantaan Jalkapalloseuran vieraaksi keskiviikkona 5.6. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 8.6. ja vieraaksi saapuu Vasa IFK. Kotiotteluun on vapaa pääsy, mutta FC Lahden naisten edustusjoukkueen kannatuskausikortteja voi ostaa tästä.