Otteluraportti: Lahti täyteen pistepottiin Turussa

Kotijoukkue TPS aloitti ottelun vahvasti. Vain viiden peliminuutin jälkeen Patrick Rakovsky joutui venymään, kun Masahudu Alhassan keskitti ja Olawale Tehe jatkoi maalin edustalta pallon kohti maalia. Lahti kesti, mutta TPS hallitsi peliä.

Lahti sai ensimmäisellä jaksolla pallon kahdesti maaliin, mutta Dimitry Imbongon osuma hylättiin käsivirheen takia ja Mikko Kuninkaan erikoistilanteesta syntynyt maali paitsion takia. Puolen tunnin pelin jälkeen Lahti sai lopulta otetta pelistä ja etenkin Imbongo pääsi puolittaisille maalipaikoille.

Lahti kuitenkin onnistui vasta ensimmäisen jakson lisäajalla. Kari Arkivuo keskitti ja turkulaisten Juhani Pikkarainen joutui repimään Dimitry Imbongon kumoon rangaistusalueella. Antti Munukka näytti rangaistuspotkua ja Jasin Assehnoun upotti pallon varmasti pilkulta. Näin ollen Lahti lähti tauolle 1-0-johdossa.

TPS tuli jälleen vahvasti toiselle puoliajalle. Viiden minuutin pelin jälkeen lahtelaisnippu puolusti löysästi ja Masahudu Alhassan pääsi ampumaan vapaasti rangaistusalueen sisältä. Pallo otti pienen kimmokeen lahtelaisista, mutta painui varmasti verkon perukoille ja peli oli jälleen tasan.

Lahti ei kuitenkaan lannistunut takaiskusta, vaan kuittasi kymmenen minuuttia myöhemmin. Joukkueen kapteeni Kari Arkivuo laittoi katsomatta millintarkan keskityksen Vahid Hambolle, joka harhautti ensimmäisen turkulaispuolustajan ja sijoitti pallon maaliin ohi Jere Koposen. Maali oli samalla 900. FC Lahden tekemä maali sarjaotteluissa.

Lahti vetäytyi johtoasemassa, mutta piti rauhallisesti palloa. TPS puolestaan pyrki hyökkäämään riskillä ja se kostautui ottelun lisäajalla. Jasin Assehnoun käynnisti pallonriiston jälkeen nopean vastahyökkäyksen ja pelasi Altin Zeqirin juoksuun. Zeqirin juoksi tyhjät pois ja syötti keskelle vapaana olleelle Pyry Lampiselle, joka sijoitti päätöslukemiksi 3-1.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli löysi pelistä paljon parannettavaa voitosta huolimatta. Hänen mukaansa väsyneen joukkueen asenne ja taistelutahto eivät olleet riittävällä tasolla. Lopun taktiset muutokset kuitenkin toivat pisteet Lahteen.

– Tiesimme, että vastustajalla on ollut haasteita ennen ottelua. Tiesimme myös, että he tulevat ensimmäisen vartin aikana kovaa ja että meidän olisi pitänyt pelata TPS:n rynnistys pois. Nyt TPS sai aivan liikaa puolittaisia paikkoja ja hävisimme liikaa kaksinkamppailua. Saimme toki kaksi maalia, mutta ne hylättiin. Olen pelillisiin asioihin erittäin pettynyt. Päästetty maali oli hyvin nolo. Puolustimme erittäin huonosti tilanteen ja tuollaisesta paikasta tekee jokainen joukkue maalin. Lopussa johtoasemassa pyrimme blokkaamaan omaa boksiamme ja vaihdoimme hieman ryhmitystä. Se rauhoitti peliämme. Kokonaisuudessaan asenteemme pitää olla parempaa ja meidän taistelutahdon pitää nousta vaadittavalle tasolle, jotta voimme rakentaa sen päälle, Zeneli kaipaili ottelun jälkeen.

Seuraavana FC Lahti pelaa jälleen tiiviiseen tahtiin kaksi kotiottelua. Ensin Lahteen saapuu vierailulle FC Honka maanantaina 3.8. ja samalla viikolla Ilves saapuu Hiihtikselle 9.8. sunnuntaina.