placeholder

Otteluraportti: Lahti kärsi toisen tappion Espoossa

Lahti sai otteluun murheellisen alun. Pallo pomppi lahtelaisten rangaistusalueella vaarattoman näköisessä tilanteessa espoolaisten Luis Silvalle. Kokenut yhdysvaltalainen iski pelivälineen vastustamattomasti ohi Patrick Rakovskyn ja Honka siirtyi 1-0-johtoon, kun ottelua oli takana vain reilut viisi minuuttia.

Lahti ei saanut missään vaiheessa omaa hyökkäystään kulkemaan, mutta ensimmäisellä jaksolla Lahti riisui myös Hongan aseista. Ainoastaan espoolaisten ovelan vapaapotkukuvion jälkeen Borjas Martín pääsi ampumaan vaarallisesti jakson lopulla. Rakovsky torjui tilanteen kulmaksi.

Ottelun toisella jaksolla Honka sai enemmän otetta. Reilun tunnin jälkeen Honka tuplasi johtonsa. Ensin Tim Murray avasi nopeasti Borjas Martínin läpiajoon. Rakovsky torjui tilanteen kulmaksi, mutta espoolaiset iskivät kulmasta. Javi Hervás antoi kulman ja lopulta pallo kimposi Mikko Viitikosta verkkoon ja maali merkattiin Lahden omaksi.

Sami Ristilän vaihdot herättivät Lahden. Hyvän ottelun pelannut ruotsalaismörkö Erik Törnros oli iskeä kahdesti kulmapotkuista, mutta Murray torjui yritykset. Vartti ennen loppua Mikko Hauhia alusti ja Jasin Assehnoun haastoi itsensä nokikkain Murrayn kanssa. Murray kuitenkin nappasi komean jalkatorjunnan. Näin ollen Honka nappasi voiton ja kolme pistettä. Samalla Honka nousi liigan toiseksi, Lahti on sarjassa kahdeksantena. Ottelun jälkeen Ristilä myönsi vastustajan paremmuuden.

– Vastustaja oli parempi. Emme ansainneet mitään. Toiselle jaksolle muutimme taktiikkaa ja vaihdot piristivät hieman. Saimme pari paikkaa, mutta emme tehneet. Vastustaja oli tänään parempi, Ristilä summasi pettyneenä.

Seuraavana FC Lahti kohtaa Ahvenanmaalla IFK Mariehamnin. Ottelu pelataan sunnuntaina 2.6.2019.

FC Lahti:

Rakovsky; Hauhia, Tanska, Viitikko, Coubronne (v); Penninkangas (v) (56′ Assehnoun), Virta (78′ Lagerblom), Klinga (56′ Jäntti), Etock (v), Josu; Törnros