Otteluraportti: Lahti haki pisteen Töölöstä

Lahti lähti otteluun hieman uusitulla kokoonpanolla ja avaukseen nousi muun muassa Viljami Isotalo ja Joona Tiainen. Ottelu alkoi kuitenkin HJK:n hallinnalla ja noin kuuden peliminuutin jälkeen Henri Eninful liukastui ja joutui liukumaan Lucas Lingmanin jaloille rangaistusalueella. Pallo vietiin pilkulle ja Rasmus Schüller ampui. Tiainen kuitenkin torjui rangaistuspotkun väljemmille vesille tolpan avustamana, mutta paine jäi Lahden päätyyn. Eetu Vertainen voitti keskityksestä tulleen pallon itselleen ja onnistui tökkäämään Klubin 1-0-johtoon Tiaisen edestä.

Maalin jälkeen Lahti pääsi otteluun paremmin mukaan. Vaarallisimmat paikat tulivat Altin Zeqirille, mutta Antoinio Reguero torjui lahtelaisten yritykset. Puolen tunnin kohdalla Joona Tiainen otti kaksi haamutorjuntaa lyhyen ajan sisään ja tauolle siirryttiin HJK:n johdossa.

Tauolla Lahti suoritti kolme vaihtoa ja kentälle tulivat Dimitry Imbongo, Eemeli Virta ja Jasin Assehnoun. Samalla Lahti vaihtoi muodostelmaansa. Klubi kuitenkin aloitti vahvasti ja Joona Tiainen joutui nollaamaan Eetu Vertaisen kahdesti.

Dimitry Imbongo paransi Lahden hyökkäyspeliä ja ranskalaishyökkääjä ampui kahdesti. Klubin maalivahti Antonio Reguero pomputti molempia laukauksia, mutta HJK:n puolustus siivosi molemmat. Imbongo onnistui kolomannella kerralla. Jean-Christophe Coubronne keskitti, Kari Arkivuo pudotti ja Imbongo ampui liigauransa ensimmäisen osuman.

Maalin jälkeen Lahti oli lähempänä voittoa kuin HJK. Jasin Assehnoun alusti ja Imbongo ampui tulisesti. Helsinkiläisten Henri Toivomäki kuitenkin osui laukauksen tielle viime hetkellä. Näin ollen Lahti raapi pisteen kotimatkalleen.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli tyytyväinen tappioasemasta nousuun, mutta hän harmitteli sitä, että Lahti ei kyennyt voittamaan. Hän oli tyytyväinen nuorten esiinmarssiin. Zeneli kiitteli joukkueen peliasennetta.

– Avauksessamme oli kolme viime kaudella Kakkosessa pelannutta pelaajaa isoa ja suurta Klubia vastaan. Kierrätimme ottelussa hieman pelaajia, koska meidän pitää ajatella koko viikon strategiaa. Emme kadottaneet peli-iloamme. Olen tyytyväinen joukkueeseen. Pelaamme kuitenkin tuloksesta ja saimme yhden pisteen, Zeneli päättää.

FC Lahden kiire jatkuu jo sunnuntaina, sillä Lahteen saapuu Tampereen Ilves.

FC Lahti:

Imbongo

Tiainen; Coubronne (v), Isotalo (v), Viitikko, Jäntti (72′ Arkivuo); Zeqiri (v), Eninful (v) (46′ Virta), Kuningas (46′ Assehnoun), Klinga, Rashica (87′ Lahti); Lampinen (46′ Imbongo)