Otteluraportti: Lahden vuosi alkoi tappiolla

Lahti aloitti pelin vahvasti ja pyöritti palloa näyttävästi mikkeliläisten päädyssä. Valdrin Rashica pääsi kertaalleen kokeilemaan tulisesti, mutta tulos jäi saavuttamatta. Reilun kymmenen peliminuutin jälkeen MP käytti ensimmäisen paikkansa. Joona Tiaiselle ja Mikko Viitikolle sattui pieni kommunikaatiokatkos ja MP sai epäsuoran vapaapotkun palautuksen seurauksena Lahden rangaistusalueelta. Iiro Äijö ampui siirron jälkeen maanuoliaisen, jonka Tiainen torjui vaivoin. Irtopallossa oli kuitenkin ensimmäisenä Reetu Räsänen, joka siirsi vierailijat 1-0-johtoon.

Johtomaalin jälkeen MP vetäytyi entisestään ja Lahti yritti koko ensimmäisen jakson murtaa tiivistä mikkeliläispuolustusta. Jakson paras paikka tuli Teemu Jäntille, jonka veto kuitenkin suuntautui niukasti ohi maalin ja tauolle lähdettiin MP:n johtoasemassa.

Myös toisella jaksolla Lahti piti palloa ja yritti löytää puolustuksesta aukkoja. Kun aukkoja ei löytynt, sortui Lahti epätoivoisiin kaukolaukauksiin, joissa ei ollut osoitetta. MP puolestaan keskittyi puolustamiseen ja pallon purkamiseen mahdollisimman kauas, mutta silti vierailijat onnistuivat erikoistilanteesta.

Reilu kymmenen minuuttia ennen loppua MP sai hyvästä paikasta vapaapotkun ja Antti-Ville Räisänen asettui sitä ampumaan. Tulinen vapari otti muurista kimmokkeen ja Joona Tiainen oli maalillaan voimaton pallon tippuessa maalin kulmaan.

Lahden parhaat paikat koko ottelussa tulivat vasta lisäajalla. Jean-Christophe Coubronne keskitti ja Arttu Auranen jatkoi maalin edustalla. MP:n maalilla pelannut Jonne Uronen kuitenkin venytti itsensä torjuntaan ja pallon päätyrajasta yli. Seuranneen kulman jälkitilanteesta Mikko Viitikon saksipotku meni niukasti ohi ja näin ollen voitto matkasi Päämajakaupunkiin lukemin 2-0.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli ei ollut ottelun jälkeen tyytyväinen suojattiensa esitykseen. Hän ei halunnut piiloutua poissaolojen taakse, vaan korosti, että jokaisen avauksenpaikasta taistelevan pelaajan pitää pystyä parempaan. Lahden valmennusjohto kuitenkin pääsi näkemään ottelussa testipelaajia.

– Yritimme tehdä asioita, joita olimme käyneet läpi, mutta tasomme ei ollut lähelläkään riittävää. Emme voi mennä poissaolojen taakse, sillä haastajien pitää pystyä parempaan. Harjoitusviikolla on ollut hyvä flow ja ensimmäisissä treeneissä teemana on ollut pallollinen peli. Meillä on kuitenkin vielä paljon työtä edessämme. Tässä ottelussa näimme testipelaajia ja kierrätystä oli hieman. Parin viikon päästä alkavat tosipelit ja Suomen Cupiin lähdemme voittamaan jokaista ottelua. Se on lyhin tie Eurooppaan, Zeneli alleviivaa.

Ennen Suomen Cupin alkua FC Lahti kohtaa vielä harjoitusottelussa Mukkulassa FC Hongan perjantaina 17.1. MP-ottelun jälkeen pelatuissa FC Lahden junioreiden otteluissa FC Lahti napsi voitot. FC Lahti B kaatoi FC Espoon 1-0 ja FC Lahti A pöllytti Kolmosen kauteen valmistautuvaa Riihimäen Palloseuraa lukemin 3-0.

Tiainen; Isotalo, Kriouita, Viitikko, Coubronne (90′ Torpo); Jäntti (v) (90′ Auranen), Eninful, Klinga; Lampinen (66′ Hambo), Martinen (87′ Niuta), Rashica