placeholder

Otteluraportti: Lahden johtoasema suli toisella puoliajalla

Ensimmäinen maali näki päivänvalon 18´ minuutilla. Lahti sai kulmapotkun kentän oikealta puolelta ja sitä asteli antamaan Jäntti. Jäntin lähettämä tarkka keskitys löysi maalinedustalla korkeimmalle nousseen Kalle Taimin päälaen ja tästä peliväline jatkoi matkaansa maaliin ohi Ilves-vahti Johannes Luukkasen.

Ensimmäisellä puoliajalla pelin ote oli selvästi Lahdella, eikä Ilves kyennyt luomaan juurikaan maalipaikkoja.

Pelikellon näyttäessä 39´ minuuttia Lahti siirtyi jo 2-0
vierasjohtoon. Lahti lähti nopeaan vastahyökkäykseen ja pallo päätyi Fareed Sadatille rangaistusalueen reunalle. Sadat malttoi ja pelasi pallon nousua tehneelle Jäntille, jonka ensimmäinen kosketus oli erinomainen. Jäntti murtautui Ilves-puolustajien keskeltä laukaisupaikkaan ja ampui terävästi kohti vasenta alakulmaa. Luukkanen sai laukauksen eteen hieman näppejään, mutta maalia hän ei pystynyt estämään.

Puoliajalle siirryttiin Lahden 2-0 johtotilanteessa.

Toisella puoliajalla Lahti menetti pelistä otteen miltei täysin, eikä Ilveksen kavennusmaalia ei tarvinnut odotella kuin viitisen minuuttia. Ilves hyökkäsi vasenta laitaa pitkin ja pallo pelattiin maltilla boksiin. Lahden puolustus yritti riistää palloa tässä kuitenkin onnistumatta. Pallo pelattiin lopulta boksin sisällä vapaaksi unohdetulle Haaralalle, jonka tarkka sijoitus painui vastustamattomasti oikeaan alakulmaan.

Lahti yritti ottaa peliä uudestaan haltuunsa ja kentälle vaihdettiinkin tuoreita jalkoja vuoron perään niin Xhevdet Gelan, Loorents Hertsin ja Santeri Hostikan muodossa. Pelin ote pysyi kuitenkin isännillä.

Ilveksen tasoitusmaali syntyi 76´ minuutilla. Lahti avasi peliään lyhyellä, mutta Ilves sai korkean prässin myötä riistettyä pallon aivan rangaistusalueen tuntumassa. Pallo pelattiin Iiro Järvisen toimesta Siiralle, joka pääsi nokikkain Siskovskin kanssa. Siira ei tilanteessa hätiköinyt, vaan pussitti pallon kylmänviileästi vasempaan alakulmaan.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty ja näin päädyttiin pistejakoon.

Lahtelaisjoukkueen päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli tyytyväinen suojattiensa ensimmäisen puoliajan peli-ilmeeseen, mutta vastaavasti toisen puoliajan esitys oli jotain aivan muuta kuin oli puoliajalla pukukopin suojissa sovittu.

– Tämä oli kaksijakoinen ottelu. Ensimmäinen puoliaika oli sellaista jalkapalloa, mitä me halutaan pelata tulevalla kaudella. Tehtiin sovittuja asioita ja pelaaminen oli todella mallikasta, jopa yllättävän valmista tähän ajankohtaan nähden. Homma oli hanskassa.

– Vaikka puoliajalla sovittiin, että jatketaan samanlailla, niin jostain syystä keskittyminen herpaantui. Pelin rakenne ei pysynyt hyvänä ja vastustaja pääsi peliin mukaan. Molemmat maalit enemmän tai vähemmän lahjoitettiin. Toinen puoliaika oli kaaosta, Korkeakunnas summaa pelin kulkua.

Korkeakunnas on parin edellisen pelin jälkeen peräänkuuluttanut omiltaan parempaa asennetta. Tämän suhteen nähtiin muutos parempaan.

– Nyt ei voi moittia asennepuolta. Joukkue pelasi ja yritti loppuun asti. Se, ettei peli pysy kasassa täyttä 90 minuuttia ei ole hyväksyttävää, mutta kuitenkin ymmärrettävää vielä tässä vaiheessa, Korkeakunnas sanoo.

Reilun tunnin verran Lahden keskikentällä häärinyt 17-vuotias Jäntti teki 1+1 tehot ja sai luotsilta kiitokset.

– Hyökkäystrio pelasi hyvin ja Jäntin suoritus pitää nostaa esille. Monelle pelipaikalle on nyt hyvää kilpailua.
Lahtelaisten makedonialainen maalivahti Siskovski on tehnyt vaikutukset Korkeakunnakseen.

– Varmanäppinen ja rauhallinen maalivahti. Hän on erityyppinen maalivahti, mitä Alexander Vasjutin oli. Pelin ohjaaminen ei ole ihan niin voimakasta. Damjan lukee peliä hyvin ja tänäänkin hän kävi katkomassa Ilveksen pitkiä pystypalloja. Hän tulee maaliltaan hyvin ulos, hakee keskityksiä ja on jalalla varma. Hyvä maalivahti, se on selvä. Kommunikaatiokin tulee paranemaan, kun alle tulee enemmän yhteisiä kokemuksia, Korkeakunnas arvioi.

Ensi lauantaina Lahti pelaa Suomen Cupin lohkovaiheen viimeisen ottelunsa, kun GrIFK saapuu vierailulle Lahteen. Peli pelataan klo 13.00 alkaen Mukkulan hallissa.

FC Lahti;
Taimi, Jäntti

Siskovski; Sesay, Jovanović, Hauhia, Taimi (v); Paananen, Jäntti (65´ Gela (v)), Osipov (81´ Hostikka); Stenio, Sadat (69´ Hertsi (v)), Anier (v)