OTTELURAPORTTI: Lahden avausmaali ei riittänyt pisteisiin HIFK:a vastaan

FC Lahden naisten edustusjoukkue kärsi lauantaina kirvelevän 2-1-tappion Helsingin IFK:lle sateisessa Kisapuistossa. Lahtelaisten osumasta vastasi Jia Haapea. Vierailijoilta osuivat Louisa Gühr ja Patricia Ruiz.

Vierailija Helsingin IFK hallitsi ottelun alkua. FC Lahti kuitenkin puolusti tiiviisti ja piti vierailijan poissa maalipaikoilta. Lahti puolestaan hyödynsi ensimmäisen paikkansa jakson puolivälissä. Jia Haapea sai pallon ja harhautti IFK-vahti Alina Heikkilän. Lopulta Haapea sai siirtää pallon rauhassa tyhjään maaliin ja viedä Lahden 1-0-johtoon.

Vierailija heräsi takaiskusta ja oli kuitata maalin heti seuraavasta hyökkäyksestä. Venla Ristola keskitti matalan pallon maalille ja Matleena Tyni ampui pallon yli tyhjän maalin. Tyni osui vielä hetkeä myöhemmin tolppaan. Helsinkiläishyökkääjä oli jakson aikana alati vaarallinen ja lahtelaiskassari Lotta Nieminen joutui venymään muutamaan otteeseen. Toisessa päässä ei Suvi Savolaisen laukauksen lisäksi paikkoja nähty ja taukomokkapaloille lähdettiin Lahden 1-0-johdossa.

Lahden johto mureni toisen jakson alussa. Melinda Andler vapautti Louisa Gührin läpiajoon. Gühr sijoitti pallon tarkasti alakulmaan ja peli oli tasan. Hetkeä myöhemmin IFK:lla oli vielä toinen läpiajo, mutta Nieminen torjui Patricia Ruizin yrityksen.

Ruiz kuitenkin onnistui kymmenen minuuttia ennen loppua kovan paineen jälkeen. Siiri Melartin laittoi maalinedustalle kierteisen ja matalan pallon ja Ruiz sai painaa päätöslukemiksi IFK:n 2-1-voiton. Lahti ei saanut toisella jaksolla peliään kulkemaan, eikä joukkue kyennyt luomaan huippupaikkoja. Näin ollen pisteet lähtivät Tähtirintojen mukaan Helsinkiin.

FC Lahti on Kakkosessa seitsemäntenä. Seuraavaksi lahtelaiset kohtaavat vieraskentällä KTP:n maanantaina 8.8. Ottelu aloittaa Lahden kolmen ottelun vieraskiertueen. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 27.8. ja vastustajaksi saapuu FC Hertta.

FC Lahti:

Haapea

Nieminen; Lampinen, Parikka, Kronqvist, H. Lehtomäki; Jäntti, Ruuskanen, Valkonen; Viljakainen, Haapea, Savolainen (71′ Häkkänen)

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta