placeholder

Otteluraportti: KuPS – FC Lahti

FC Lahden taival Suomen Cupissa tyssäsi kuudennelle kierrokselle, kun se kärsi tappion KuPS:ille lukemin 2-1. Keltapaitaisten isäntien maaleista vastasivat Saku Savolainen sekä Petteri Pennanen. Lahden ainokaisen iski, kukas muukaan kuin Rafael.

Lahti aloitti ottelun hyvin ja otti pelikontrollin itselleen. Lahti piti palloa ajoittain erittäin mallikelpoisesti ja loi muutaman paikan puolikkaan. Tilanteet tyssäsivät kuitenkin heikkoihin viimeisiin syöttöihin.

KuPS oli iskeä kuin varkain, kun Juha Hakola vapautti Miikka Ilon maalintekoon näppärällä nostolla yli Lahden puolustuslinjan. Läpiajossa ollut Ilo ohitti Henrik Moisanderin varmalla sijoituksella. Ilo oli kuitenkin syöttöhetkellä paitsioasemassa, joten Lahti selvisi säikähdyksellä linjamiehen liputtaessa tilanne paitsioksi.

Lahden ensimmäisen puoliajan paras tilanne siunaantui Matheus Alvesille hieman ennen taukovihellystä. Aleksi Ristola tiputti alaspäin Hassan Sesaylle ja tämä antoi matalan kovan keskityksen maalinedustalle. Alves sai jalkansa keskityksen väliin, mutta hänen ohjauksensa suuntautui hieman ohi Tomi Maanojan vartioimasta maalista.

KuPS teki ensimmäisen puoliajan aikana vielä toisen paitsiomaalin. Kulmapotkun jälkitilanteessa pallo ajautui reiluun 25 metriin Patrick Poutiaiselle, joka ampui tulisen laukauksen kohti Lahden maalia. Pallo muutti matkalla suuntaa paitsioasemassa olleesta Hakolasta ja päätyi Moisanderin selän taakse. Tässäkin tilanteessa linjamies oli tehtäviensä tasalla ja liputti tilanteen paitsioksi.

Ensimmäinen puoliaika päättyi lukemiin 0-0.

KuPS suoritti puoliajalla yhden pelaajavaihdon. Hakola teki tilaa nuorelle Saku Savolaiselle.

Vaihto oli varsin onnistunut, sillä toista puoliaikaa oli ehditty pelaamaan vain pari minuuttia, kun Savolainen vei isännät 1-0 johtoon. KuPS sai kulmapotkun ja miehitti maalinedustan erittäin vahvasti. Kulmapotkuun ensimmäisenä päineen pääsi keltapaitainen, jonka puskun Moisander torjui. Pallo kuitenkin lipesi Moisanderin käsistä hieman ja Savolainen oli kärppänä paikalla. Savolainen iski pallon lähietäisyydeltä vuorenvarmasti maaliin.

KuPS vetäytyi johtomaalinsa jälkeen kuoreensa ja Lahti otti pallonhallinan yhä selkeämmin itselleen. Lahti oli lähellä tehdä tasoitusmaalin Dani Hatakan suosiollisella avustuksella. Drilon Shala murtautui väkisin KuPS-pelaajien puristuksesta vapaaksi ja pääsi keskittämään. Shala lähetti matalan keskityksen kohti takatolppaa. Hatakka liukui palloon ensimmäisenä ja tästä pallo lensi onnekkaasti suoraan Maanojan hyppysiin.

Hetkeä myöhemmin Leandro Motta pelasi Aleksi Ristolan puolittaiseen läpiajoon. Vastaantullut Maanoja torjui kuitenkin Ristolan laukauksen ja loput selvitti KuPS:in puolustus.

Lahti haki tuoreita jalkoja kentälle, kun se suoritti tuplavaihdon. Vaihtoon astelivat Motta sekä Shala. Tasoitusmaaleja jahtaamaan Toni Korkeakunnas lähetti Rafaelin ja Mika Ääritalon.

Rafael oli iskeä maalin kulmapotkun jälkitilanteesta, kun Maanoja tiputti pallon pelaajaruuhkaan. Rafaelin kääntölaukaus painui kuitenkin ohi maalin.

Lahti suoritti viimeisen vaihtonsa, kun Alvesin tilalle asteli Justus Kauppinen.

KuPS iski toisen maalinsa 75´minuutin kohdalla Petteri Pennasen huikean yksilösuorituksen jälkeen. Pennanen peippaili 16-rajan läheisyydessä ja sai vasemman jalkansa vapaaksi. Pennasen jalasta lähti laukaus, jolle Moisander ei voinut yhtään mitään. Pennasella oli hieman onneakin mukana, sillä laukaus muutti suuntaa Henri Toivomäen jalasta.

Stephen Mccarthy otti toisen keltaisen 85´minuutin kohdalla rikottuaan Ääritaloa ja näin KuPS joutui pelaamaan viimeiset minuutit vajaamiehisenä.

Lahti haki kavennusmaalia hanakasti ja sai lopulta palkinnon painostukselleen. Pyry Kärkkäinen antoi oikealta puolelta kovan ja kierteisen keskityksen boksiin. Rafael rymisteli taustalta ja puski pallon ammattimiehen varmuudella toppareiden edestä Maanojan taakse.

Lahti sai lopussa vielä luotua painetta KuPS:in maalille, mutta isäntäjoukkue selvisi tästä kuivin jaloin.

Peli päättyi 2-1 ja näin KuPS jatkaa matkaansa Suomen Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon.

Lahden pelit jatkuvat jo ensi sunnuntaina, kun se matkustaa HJK:n vieraaksi Sonera Stadiumille.