OTTELURAPORTTI: Kuopio tanssi ja soi, mutta ei FC Lahden pillin mukaan

Kuopio tanssi ja soi, kun FC Lahti kävi Savossa kohtaamassa Kuopion Palloseuran. Sarjakärki KuPS murskasi lahtelaiset karuin 4-0-lukemin. Kuopiolaisten maaleista vastasivat Saku Savolainen, Anton Popovitch, Gabriel Bispo ja Tim Väyrynen.

FC Lahti pyristeli ottelussa mukana vielä ensimmäisen jakson. Kuopion Palloseura oli iskeä kulmapotkusta jo neljännellä peliminuutilla, kun Jānis Ikaunieksin kulma kimpoili lahtelaisten maaliviivalle. Lahtelaiskassari Antonio Reguero sai pallon kuitenkin kauhottua väljemmille vesille.

Kotijoukkue KuPS puhkoi lahtelaispuolustukseen tasaisin väliajoin reikiä. Reguero ehti nollaamaan Santeri Haaralan kaksi huippuyritystä. Puolen tunnin kohdalla KuPS sahasi jälleen ja Reguero venyi Ikaunieksin jatkon kulmaksi. Diego Tomás heitti kulmapotkun jälkitilanteesta tyylipuhtaat sakset, mutta Reguero torjui ja sai liimattua vielä irtopallonkin.

Lahti pääsi jakson aikana yhteen vastahyökkäykseen. Albion Ademi pelasi Chinedu Geoffreyn puolittain läpi. Geoffrey yritti vielä pelata keskelle juosseelle Altin Zeqirille, mutta pallo jäi viimeisen kuopiolaispuolustajan jalkoihin ja tilanne kuivui kokoon. Lahti ei saanut jakson aikana hyökkäyspeliään toimimaan ollenkaan ja lahtelaiset joutuivat puolustamaan erittäin syvällä. Lahden saadessa pallon puoleen kenttään oli pelaajien etäisyydet pidemmät kuin nälkävuodet.

KuPS puolestaan hyödynsi seuraavan erikoistilanteensa. Sebastian Dahlström antoi kulmapotkun ja Tomás teki hyvän liikkeen etualueella. Kuopiolaistoppari pääsi jatkamaan pallon takatolpalle, jossa Saku Savolaisen osana oli juosta pallo vapaasti tyhjään maaliin. Tauolle mentiin kuopiolaisten 1-0-johdossa.

Toisella jaksolla Lahti pyristeli vielä hetken mukana, mutta kokonaisuudessaan jakso oli lahtelaisille erittäin murheellinen. Harvoiksi valonpilkahduksiksi jäi Eduards Emsisin tunnin kohdalla tekemä yksilösuoritus. Ensin hän riisti pallon itse ja kuljetti tyhjän tilan pois. Koska syöttösuuntia ei ollut, laukoi Emsis kaukaa tulisesti. Pallo oli kiertämässä kohti yläkulmaa, mutta KuPS-vahti Johannes Kreidl nappasi pallon varmasti hyppysiinsä.

KuPS ratkaisi ottelun noin 20 minuuttia ennen loppua. Vaihdosta kentälle tullut Anton Popovitch lähti haastamaan Kevin Kouassivi-Benissania. Pallo jäi Kouassivi-Benissanin jalkoihin, mutta kimposi siitä takaisin Popovitchille. Keskikenttämies leikkasi terävästi keskelle ja ampui noin 20 metristä pallon tarkasti alakulmaan.

Lahtelaisten paketti hajosi 2-0-osumaan ja ottelun lopussa Lahden päälle kerääntyi sadepilviä ja Savossa ei kielletty satamasta. Kymmenen minuuttia ennen loppua Teemu Penninkangas joutui repimään kuopiolaispelurin nurin keskiviivalla ja katseli toisesta keltaisesta kortista seurannutta punalappua. KuPS hyödynsi ylivoiman heti. Santeri Haarala oli jo panna laukauksensa sisään, mutta Reguero onnistui vielä venymään. Pallo jäi pyörimään Lahden maalille ja Gabriel Bispo siirsi lukemiksi 3-0.

Minuuttia myöhemmin peli oli jo 4-0. Macoumba Kandjin palautus puolustukselle tuli suoraan Haaralalle. Haarala karkasi, mutta lukuisista paikoistaan huolimatta hän ei onnistunut maalinteossa ja Lahti selvisi hetkisen kuin ihmeen kaupalla. Paine jäi kuitenkin Lahden kenttäpäätyyn ja Popovitch pelasi matalan pallon Regueron eteen. Veikkausliigan maalipörssiä johtava Tim Väyrynen tyylitteli suoraan syötöstä taululle jo 4-0-lukemat.

Jos Lahden ilta oli jo viisi minuuttia ennen loppua synkkä, onnistui se vielä synkkenemään. Lahti sai pelattua pallon pois omalta kenttäpuoliskoltaan ja Chinedu Geoffrey prässäsi. Juostessaan hän onnistui tallomaan kuopiolaisten Henry Uzochukwua. Ottelun erotuomari Joni Hyytiä näytti Geoffreylle suoraa punaista korttia ja Lahti joutui jo kahden miehen vajaalle. KuPS leikitteli ottelun viimeiset minuutit ja nappasi 4-0-voitollaan mestaruustaiston kannalta arvokkaat kolme pistettä.

FC Lahdella on iso työ edessään harjoituskentällä, sillä joukkue on päästänyt liigassa nyt ylivoimaisesti eniten maaleja. Sarjasijoitus on jälleen valahtanut toiseksi viimeiseksi ja seuraavaksi Lahti matkaa ensi perjantaina kolmantena sarjassa olevan FC Hongan vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan puolestaan sunnuntaina 24.7. Tuolloin Lahteen saapuu vieraaksi Seinäjoen Jalkapallokerho.

Reguero; Kouassivi-Benissan, Järvenpää (70′ Pirttijoki), Christofi, Penninkangas (v+v, 80′ ua.), Memolla; Emsis (70′ Virta), Klinga (75′ Kandji); Ademi (84′ Hertsi), Geoffrey (85′ ua.), Zeqiri (70′ Sejdiu)

Kuva: Lauri Ilola