Otteluraportti: Ilves niukasti Lahtea parempi

Ottelun alku oli tunnusteleva ja vierailija Ilves oli niukasti hallitsevampi osapuoli. Ensimmäisen maalipaikan loi kuitenkin Lahti, kun Jasin Assehnoun purjehti jakson puolivälissä Ilves-pakan läpi. Vain Mika Hilanderin torjunta esti komean soolomaalin.Lahden maalilla pelannut Patrick Rakovsky ei ensimmäisellä jaksolla juuri torjuntatöihin joutunut, sillä Lahti puolusti tiiviisti.

Toisen jakson alku oli jälleen Ilvekseltä vahva. Tiemoko Fofana pääsi tökkäämään pallon viidestä metristä kohti maalia, mutta Rakovsky venyi komeaan torjuntaan. Kesken Ilves-painostuksen Lahti iski. Ensin Hilander torjui Valdrin Rashican tulisen laukauksen kulmaksi, mutta kotijoukkue rokotti kulmapotkusta. Jasin Assehnoun antoi ja Mikko Viitikko pääsi puskemaan vapaasti oppikirjamaalin.

Ilves kuitenkin kampesi itsensä vastaavalla maalilla tasoihin kulmapotkusta. Vapaaksi jäänyt Eetu Mömmö puski Mikael Alménin kulman Rakovskyn käsien kautta maaliin. Lahden merkkaus petti tilanteessa täysin ja se kostautui välittömästi.

Ilves nousi johtoon vain minuutteja ennen loppua. Lahti pelasi hetkellisesti vajaalukuisena Eemeli Virran ollessa hoidettavana kentän laidalla. Kotijoukkue menetti pallon syvällä omalla alueella ja pallon riistänyt Iiro Järvinen kuljetti pitkän kuljetuksen, kunnes ampui maalipuiden kautta lukemiksi 1-2. Lahti onnistui vielä kirissään luomaan painetta Ilveksen maalille. Mikko Viitikon erikoistilannepuskun Hilander kuitenkin liimasi ja pisteet matkasivat Tampereelle.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli pettynyt lopputulokseen. Hän manasi pieniä virheitä, jotka maksoivat voiton. Zeneli kuitenkin kehui joukkueensa peli-ilmettä ja sitä, että Lahti kykeni haastamaan Ilveksen.

– Tappio tietysti harmittaa. Teimme pieniä virheitä molemmissa Ilveksen maaleissa. Ensimmäinen kulma johtui siitä, että jäimme näpertelemään liian pientä omalle maalille ja kulmassa ei ollut selkeää merkkausta. Toisessa maalissa oli kaksinkamppailu, jota ei vain voi hävitä. Kokonaisuudessa ottelu oli kuitenkin hyvä, vaikka meiltä puuttui pelaajia. Pelaajat jättivät kentälle kaikkensa. Kun poistamme pelistämme pienet hölmöilyt harjoittelun kautta, olemme valmiimpia. Peli-ilme koko joukkueella oli hyvä, joten tästä on hyvä parantaa, Zeneli summasi pettyneenä.

FC Lahteen maailmalta kotiin palannut Kari Arkivuo oli myös ottelun jälkeen pettynyt lopputulokseen. Hän kuitenkin iloitsi siitä, että pitkän tauon jälkeen on tosipelien vuoro. Arkivuo kertoi, että joukkueen hitsautuminen ottaa aina aikansa.

– Meillä meni ensimmäisellä jaksolla paremmin kuin toisella. Toisella jaksolla meille tuli pieniä virheitä. Maistui kuitenkin hyvältä pelata virallinen ottelu, sillä edellisestä ottelusta oli jo aikaa. Parannettavaa jäi niin itselleni kuin koko joukkueellekin. En ole vielä aivan täydessä kunnossa. Emme ole vielä täysin valmiita. Meillä on uusia pelaajia ja uusi valmentaja, joten yhteenhitsautuminen ottaa aikansa, Arkivuo analysoi.

FC Lahden osalta Suomen Cupin karsinta jatkuu ensi perjantaina Kuopiossa Kuopion Palloseuran vieraana. Seuraava kotiottelu puolestaan pelataan 15.2.2020, jolloin Lahteen saapuu Rovaniemen Palloseura.

FC Lahti:

Viitikko

Rakovsky; Coubronne, Isotalo (35′ Martinen), Viitikko; Forss, Virta, Klinga (v), Arkivuo; Rashica (63′ Auranen), Törnros (v) (79′ Niuta), Assehnoun