Otteluraportti: Ilves – FC Lahti

FC Lahden kehno vierassaldo sai jatkoa keskiviikkona Ilvestä vastaan, kun se joutui kotimatkalle 0-2 tappio niskassaan. Ilveksen maalit merkattiin Antti Hynysen ja Mikael Soisalon nimiin.

Ensimmäinen puoliaika alkoi aaltoilevasti ja tilanteen puolikkaita nähtiin kentän kummassakin päädyssä. Pikkuhiljaa ote siirtyi Lahdelle, eikä Ilves päässyt pitkään toviin edes käymään vierailijoiden kenttäpuolella. Lahti liikutteli palloa oivasti kentän poikittais- ja syvyyssuunnassa.

Lahden kenties paras maalipaikka siunaantui 15´ minuutilla, kun Ivan Solovjev purjehti vasemmasta laidasta läpi aina päätyrajalle asti ja päätti kuljetuksensa syöttöön taka-alueelle hiipineelle Bonilhalle. Bonilha ei saanut syöttöä aivan puhtaasti otettua haltuun ja se karkasi hieman. Bonilha sai kuitenkin aikaiseksi kääntölaukauksen, joka painui lahtelaisten harmiksi selvästi ohi Mika Hilanderin vartioiman maalin.

Ilves iski kuin salama kirkkaalta taivaalta 28´ minuutilla. Emile Paul Tendeng vapautti upealla läpisyötöllä Hynysen nokikkain Miikka Mujusen kanssa. Hynynen viimeisteli taidokkaasti ensimmäisellä kosketuksellaan ja jätti Mujusen tilanteessa täysin vailla mahdollisuuksia.

Kauaa ei tarvinnut odotella Ilveksen toista osumaa. Pelikello näytti 32´ minuuttia, kun Tendeng leikkasi vasemmasta laidasta keskelle ja pelasi pallon Hassan Sesayn selustaan boksin sisälle Soisaolle. Soisalo ei läpiajostaan erehtynyt, vaan laukoi kylmänviileästi ohi Mujusen.

Kuhnureiden päävalmentaja Toni Korkeakunnas reagoi kahteen lyhyen ajan sisällä syntyneeseen takaiskuun tekemällä muutoksia pelaajien pelipaikkoihin. Mikko Hauhia siirtyi Jani Tanskan vierelle toppariksi, Boris Tatarin ottaessa paikka oikeana laitapuolustajana. Tuominen siirtyi vasemmalle laidalle Solovjevin siirtyessä oikealle laidalle. Bonilha otti paikkansa puolestaan hyökkäävänä keskikenttäpelaajana.

Lahti sai muutosten avulla pelin juonesta jälleen hieman paremmin kiinni, mutta todellisia maalipaikkoja se ei onnistunut Ilveksen maalille luomaan.

Korkeakunnas käytti ensimmäisen pelaajavaihtonsa jo 42´ minuutilla, kun Santeri Hostikka korvasi kentällä Bonilhan.

Puoliajalle siirryttiin Ilveksen 2-0 johdossa.

Toisen puoliajan alku oli melko tasapaksua pelaamista vaarallisten maalipaikkojen loistaessa poissaolollaan.

Tunnin pelin jälkeen Lahti käytti loput pelaajavaihtonsa hakien kentälle lisää hyökkäysvoimaa. Kentälle Tanskan ja Eullerin tilalle juoksivat Rafael sekä Kalle Multanen.

Toisen puoliajan ensimmäinen varsinainen maalipaikka, kun Soisalolla oli mahdollisuus iskeä illan toinen Jaakko Juutin tarjoilusta. Soisalon ohjaus aivan maalinedustalta karkasi kuitenkin ohi ja yli maalista.

70´ minuutin kohdalla Multasella oli mahdollisuus kaventaa ottelun tilanteeksi 2-1, kun hän onnistui karkaamaan puolesta kentästä puolittaiseen läpiajoon. Multanen ajautui pieneen nurkkaan ja Hilander onnistui torjumaan Multasen viimeistely-yrityksen yli päätyrajasta.

Pallonhallinta oli Lahdella, mutta maalipaikkojen luominen oli varsin hankalaa. Ilves puolusti kurinalaisesti ja raskas kenttä teki syöttötyöskentelystä vaikeaa.

86´ minuutilla Ilves sai epäsuoran vapaapotkun boksin sisästä, kun Sesay palautti pallon Mujuselle. Siitä Ilves ei saanut kuitenkaan maalia kyhättyä.

Lahti haki avausosumaa aivan pelin viime hetkille ja Hauhia pääsikin hyvin lähelle, kun pelattiin jo ottelun lisäaikaa. Kulmapotkun jälkitilanteesta pallo ajautui 16-rajalle Hauhialle, joka tykitti Ilves-pelaajan kautta pallon tolppaan ja siitä yli päätyrajan.

Lisämaaleja ei Tammelan stadionalla enää nähty ja näin pisteet jäivät kotijoukkueen hellään huomaan.

Mujunen; Sesay, Tatar, Tanska (60´ Rafael), Hauhia; Tammilehto (v), Paananen, Solovjev, Bonilha (42´ Hostikka); Tuominen, Euller (60´ Multanen)