Otteluraportti: IFK Mariehamn – FC Lahti

Sateisella ja tuulisella Wiklöf Holding Arenalla pelattu IFK Mariehamn – FC Lahti ottelu päättyi kotijoukkueen 3-0 voittoon. Isäntien maaleista vastasivat Brian Span, Jani Lyyski sekä Dever Orgill.

Kotijoukkue otti pelin alussa hallinnan itselleen, mutta ensimmäisen maalipaikan loihti vierailijat. Peliä oli pelattu viitisen minuuttia, kun Boris Tatar syötti tarkasti Jasse Tuomiselle, joka ampui hieman yllättäen reilusta 20 metristä. Laukaus oli vaarallinen, mutta Walter Viitala onnistui sen torjumaan. Irtopallon Tommy Wirtanen onnistui purkamaan keskialueelle.

Peli ehti vanheta vain kymmenen minuuttia, kun Marienhamn siirtyi 1-0 johtoon. Pallo pelattiin oikeaan laitaan Brian Spanille, joka käänsi pallon vasemmalle jalalleen 16-rajan tuntumilla. Spanin matala kierteinen laukaus yllätti Lahden maalivahdin Tomi Maanojan ja päätyi verkon perukoille.

Lahti ei omaa peliään tuntunut saavan käyntiin ja pian isännät siirtyivätkin jo 2-0 johtoon. Mariehamn sai kulmapotkun, kun peliä oli pelattu 24´ minuuttia. Gabriel Petrovic antoi kulmapotkun ja siihen ensimmäisenä jalkoineen väliin pääsi Jani Lyyski, joka ohjasi pallon maaliin.

Puolen tunnin pelin jälkeen Lahti sai hieman enemmän pelin juonesta kiinni, mutta todellisia maalipaikkoja se ei kyennyt luomaan.

Puoliajalle siirryttiin lukemissa 2-0.

Lahti suoritti puoliajalla ensimmäisen pelaajavaihtonsa, kun Jussi Länsitalo korvasi kentällä Bonilhan.

Toisen puoliajan alku oli isäntien näytöstä, eikä Lahti saanut aloitettua takaa-ajoaan. Päinvastoin. Isäntäjoukkue lisäsi johtoaan vajaan tunnin pelin kohdalla. IFK sai kulmapotkun oikealta puolelta ja sitä asettui antamaan Wirtanen. Wirtasen kulmapotku kaartoi boksin sisään ja ajautui Amos Ekhalielle, joka ampui terävän maanuoliaisen. Ekhalien laukaus muutti vielä maalinedustalla suuntaa Orgillista ja painui maaliin.

Hetkeä myöhemmin toisessa kenttäpäädyssä Santeri Hostikka väläytti osaamistaan, kun hän peippaili itsensä vapaaksi ja laukoi terävästi kohti etukulmaa. Viitala onnistui kuitenkin torjumaan laukauksen yli päätyrajasta.

Tunnin pelin kohdalla Fareed Sadat teki tilaa hyökkäyksessä Eullerille. Viisi minuuttia myöhemmin Lahti käytti viimeisen pelaajavaihtonsa, kun Hostikka teki tilaa Kalle Multaselle.

73´ minuutin kohdalla Span pääsi purjehtimaan keskikaistalta aina Lahden boksin sisään ja päätti kuljetuksensa laukaukseen. Maanoja onnistui kuitenkin tämän tilanteen torjumaan hienosti.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Eullerilla oli mahdollisuus kaventaa peli, kun hän pääsi puolittaiseen läpiajoon. Maaliltaan ulostullut Viitala ja muu IFK-puolustus onnistui kuitenkin tyrehdyttämään Eullerin aikeet.

84´ minuutilla Lahti viimein onnistui toimittamaan pallon yli maaliviivan Multasen toimesta, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi. Tilanne alkoi Mikko Hauhian sivurajaheitosta. Hauhia pelasi vasemmassa laidassa hyvin yhteen Eullerin kanssa ja pääsi pienen kombinaation jälkeen keskittämään takaviistoon. Pallo päätyi Tuomiselle, joka sai jatkettua pallon 16-rajan tietämille Multaselle, joka laukoi suoraan syötöstä vasemmalla jalallaan tarkasti maalin oikeaan alanurkkaan. Länsitalo oli kuitenkin tilanteessa paitsioasemassa ja ottelun erotuomari näki hänen vaikuttaneen peliin, joten Multasen ensimmäinen liigamaali Lahden paidassa jäi täten syntymättä.

Maaleja ei ottelussa enää nähty ja näin täysi pistepotti jäi IFK:lle.