OTTELURAPORTTI: Hyvä esitys ei tuonut lisäpisteitä

FC Lahti ei onnistunut jatkamaan voitokasta viikkoaan lauantaina Kisapuistossa Ykkösen ottelussa Vasa IFK:a vastaan. IFK vei pisteet mukanaan länsirannikolle lukemin 2–0. Ottelun maaleista vastasivat Frida Lindholm ja Elin Rajala.

Kotijoukkue FC Lahti aloitti ottelun hyvin, vaikka sarjassa toisena ollut Vasa IFK loikin ottelun ensimmäisen huippupaikan. Reilun kymmenen peliminuutin jälkeen vierailijoiden Heidi Rannikko karkasi puolittaiseen läpiajoon. Veera Ansalahti tuli maaliltaan oikea-aikaisesti vastaan ja selvitti tilanteen.

Seuraava puolituntinen oli Lahden hallintaa ja kotijoukkue kykenikin horjuttamaan sarjan parasta puolustusta ajoittain komeilla syöttökombinaatioilla. Etenkin vasemmalta laidalla pelanneet Julia Ensbuska ja Jessica Tarén olivat pelipäällä. Jakson puolivälissä lahtelaiset saivat rangaistusalueen rajalta vapaapotkun. Anniina Jurvasen tulinen veto ohitti muurin, mutta VIFK:n maalivahti Annika Luomaranta torjui. Puolen tunnin pelin jälkeen Jurvanen sai pallon jo maaliviivalle asti Elli Savolaisen esityöstä, mutta vaasalaiset siivosivat. Tauolle lähdettiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella jaksolla myös vierailija pääsi mukaan peliin. Reilun tunnin jälkeen Heidi Rannikko ampui tolppaan. Hetkeä myöhemmin jalat kopisivat lahtelaisten rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Frida Lindholm upotti pallon varmasti sisään ja siirsi vierailijan johtoon. Reilu viisi minuuttia myöhemmin Cecilia Suomela syötti Elin Rajalan läpiajoon ja Rajala viimeisteli tarkasti lukemiksi 2–0.

Lahtelaiset saivat pienen kirin aikaiseksi, mutta vaarallisimman paikan loi silti vierailija. Aivan lisäajan kynnyksellä Suomela karkasi vielä läpiajoon. Ansalahti sai hieman käsiään väliin ja Aamu Kinnunen siivosi pallon viivalta väljemmille vesille. Kun lisäosumia ei nähty, matkasivat pisteet Vaasaan.

FC Lahden kausi jatkuu lauantaina 15.6. Oulussa. Lahti kohtaa tuolloin Oulu Nice Soccerin. Seuraava kotiottelu pelataan vasta 6.7. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti Hiihtiksellä ja vieraaksi saapuu Pallo-Iirot Raumalta. Otteluun on vapaa pääsy, mutta naisten edustusjoukkueen kannatuskausikortteja saa ostettua ottelutapahtumista, FC Lahden toimistolta Urheilukeskuksesta ja FC Lahden verkkokaupasta tästä.

Ansalahti; Haapala, Häkkänen, Korhonen, Enbuska; Haapea (v) (82′ Peltola), Savolainen, Kinnunen, Sinisalo, Tarén (67′ Murtonen); Jurvanen (67′ Diagne)

Kuva: Tomi Saarivirta