OTTELURAPORTTI: HJK vei pisteet Kisapuistosta

FC Lahden naisten edustusjoukkue kohtasi sunnuntaina Kisapuistossa Kakkosessa Helsingin Jalkapalloklubin kakkosejoukkueen. HJK vei pisteet mukanaan lukemin 5–1. Lahtelaisten ainokaisen viimeisteli Heta Häkkänen. Vierailijoilta osuivat kahdesti Petra Tarkiainen ja Emma Suur-Hamari. Yhdestä osumasta vastasi Celina Pitkänen.

Vierailija Helsingin Jalkapalloklubi aloitti ottelun vahvasti. FC Lahti puolusti kuitenkin tiiviisti ja selvisi myös hieman onnella. HJK hukkasi muutaman rakentamansa maalipaikan huonoon viimeistelyyn. Lahden hyökkäykset olivat harvassa.

HJK onnistui lopulta ensimmäisen jakson lopussa. Lotta Vainio keskitti maalinedustalle. Pallo kuitenkin kimpoili onnekkaasti takatolpalle, jossa Celina Pitkänen oli aivan vapaana. Pitkänen sai siirtää Klubin rauhassa 1–0-taukojohtoon.

Klubi hallitsi myös toista jaksoa ja osui heti jakson alussa. Petra Tarkiainen pääsi nokikkain lahtelaiskassari Malla Viinikaisen kanssa ja tuplasi helsinkiläisten johdon. Tarkiainen iski myös 3–0-osuman Mikaela Frondeliuksen syötöstä.

Maalin jälkeen Lahdella oli ottelussa hyvä vaihe ja se tuotti tulosta. Lahti sai vapaapotkun 25 metristä ja Heta Häkkänen asettui ampumaan. Häkkäsen lähettämä kaaripallo meni maalivahti Pihla-Kukka Niinistön yli ja putosi Klubin maalin takakulmaan. Lahti kavensi ottelun lukemiksi 1–3.

Lahti sai maalista virtaa, mutta Klubin Emma Suur-Hamari rankaisi lahtelaisia vielä kahdesti. Ensimmäisen osumansa hän sai painaa tyhjään maaliin Tarkiaisen loistavasta esityöstä kymmenen minuuttia ennen loppua. Lisäajalla hän iski vielä päätöslukemiksi 1–5.

FC Lahti on Kakkosen B-lohkon kuudes. Kauden viimeinen kotiottelu pelataan ensi perjantaina 23.9. Kisapuistossa. Vastaan asettuu helsinkiläinen Valtti.