Otteluraportti: HJK – FC Lahti (LC)

Talin jalkapallohallissa nähtiin perjantaina tasainen ja viihdyttävä kamppailu, kun HJK ja FC Lahti iskivät yhteen. 90 minuutin taiston jälkeen loppulukemat olivat pelintapahtumiin nähden oikeutetut 1-1. Lahden ainokaisen iski Kalle Multanen ja HJK:n osumasta vastasi Atomu Tanaka.

Ensimmäinen puoliaika alkoi räväkästi ja ottelun tempo oli alusta asti korkealla tasolla.

HJK sai ensimmäisen tilanteen poikasen jo parin minuutin jälkeen kulmapotkusta. Atom antoi kulmapotkun ja keskitys löysi maalinedustalta Ivan Tatomirovicin. Tatomirovic ei saanut puskuunsa kuitenkaan tarpeeksi voimaa ja Lahden maalia vartioineen Miikka Mujusen oli helppo liimata pusku syleilyynsä.

Lahti sai aggressiivisella prässillään rikottua hyvin HJK:n pelinrakentelun. Myös HJK pelasi pallottomana viisaasti ja Lahdella oli vaikeuksia murtaa HJK:n viimeinen linja.

Lahden ensimmäinen maalipaikka tuli Jasse Tuomiselle. Boris Tatar riisti keskialueella pallon hienosti ja pelasi sen Tuomiselle terävän kuljetuksen jälkeen. Tuominen kääntyi pallon kanssa välittömästi ja laukoi terävästi kohti HJK:n maalia. Laukaus oli kelvollinen, mutta karkasi hieman oikealta ohitse.

Peliä oli pelattu hieman yli puoli tuntia, kun Lahti siirtyi 1-0 johtoon. Lahti sai vapaapotkun keskialueelta ja tämän antanut Jani Tanska lähetti tarkan puolenvaihdon vasemmalle laidalle Santeri Hostikalle. Hostikka piti palloa hetken ajan hallussaan ja tämän jälkeen lähetti maalinedustalle laadukkaan keskityksen. Boksin sisällä vaaninut Kalle Multanen liikkui oikea-aikaisesti HJK:n topparin eteen ja puski pallon hallitusti takakulmaan jättäen Thomas Dähnen täysin voimattomaksi.

Puoliajalle siirryttiin 0-1 tilanteessa.

Puoliajalla Lahti vaihtoi kentältä pois Bonilhan ja hänen tilalleen Drilon Shalan.

HJK tuli toiselle puoliajalle vahvasti ja otti pelin komentoonsa. Toisen puoliajan ensimmäisten viiden minuutin aikana HJK sai luotua painetta Lahden kenttäpäätyyn, mutta Lahden puolustus piti isäntien hyökkääjät pois vaarallisilta maalipaikoilta.

Lahti pääsi kuin varkain kulmapotkun jälkitilanteesta vastahyökkäykseen 50´ minuutin pelin jälkeen. Shala blokkasi laukauksen 16-rajalla ja tämän jälkeen mentiin jo kovaa vauhtia kohti HJK-maalia. Pallo pelattiin juoksuun Tuomiselle, joka purjehti aina boksin sisään asti. Tuomisen laukaus onnistuttiin blokkaamaan, mutta irtopallo päätyi Multaselle. Multanen yritti laukoa etukulmasta sisään, mutta Tatomirovic peitti laukauksen rinnallaan ja näin peliä jatkettiin Lahden kulmapotkulla.

57´ minuutin paikkeilla Tatar väläytteli laukaisutaitojaan. Tatar sai pallon keskialueella haltuunsa ja kuljetti sitä hieman eteenpäin. Noin 25 metrin etäisyydeltä maalista Tatar päätti laukoa yllättävästi ja tulinen laukaus oli painua etuyläkulmaan. Dähne onnistui kuitenkin torjumaan viuhuvan laukauksen kulmapotkuksi. Kulmapotku sai jatkoa toisesta kulmapotkusta ja tästä Lahti oli lähellä saada pallon verkon perukoille. Mikko Kuningas pelasi kulman lyhyenä Shalalle, joka peippaili oikean jalkansa vapaaksi ja lähetti maalinedustalle laadukkaan keskityksen. Keskitykseen rynni voimalla Tatar, jonka pusku meni vain hieman yli maalin.

64´ minuutin kohdalla Lahti suoritti toisen pelaajavaihtonsa, kun johtomaalin iskenyt Multanen teki tilaa Fareed Sadatille.

Nelisen minuuttia tästä, niin Multasen maaliin komean keskityksen tarjoillut Hostikka teki tilaa venäläiselle testimiehelle Yevgeny Kozloville.

71´ minuutin kohdalla Atom onnistui murtautumaan Lahden boksin sisään ja sai aikaiseksi pienestä kulmasta laukauksen, jolla haki etukulmaa. Mujunen oli tilanteessa kuitenkin hyvin hereillä ja liimasi laukauksen vuorenvarmasti.

75´ minuutilla erinomaisesti esiintynyt Tatar teki tilaa Paavo Aholalle.

80´ minuutilla Ilmari Ylönen pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta tässäkin tilanteessa Mujunen luki peliä hyvin ja venytti näppinsä maanuoliaisen tielle.

84´ minuutin jälkeen Lahti käytti viimeisen pelaajavaihtonsa. Kärjessä vaarallisuuttaan useasti väläytellyt Tuominen teki tilaa nuorelle topparilupaukselle Paavo Voutilaiselle.

HJK:n tasoitusmaali oli roikkunut jo pitkään ilmassa, kun se viimein 86´ minuutilla näki päivänvalon. Atom sai pallon 16-rajan takana ja pienen peippailun jälkeen laukoi vasemmalla jalallaan täydellisen laukauksen takakulmaan. Mujusella ei ollut tilanteessa mitään sanottavaa ja näin HJK kiri tasatilanteeseen.

Lisämaaleja lopussa ei enää nähty ja näin pisteet jaettiin lukemin 1-1.