Otteluraportti: HJK – FC Lahti

HJK ja FC Lahti tasasivat pisteet Sonera Stadiumilla käydyn vauhdikkaan ottelun jälkeen lukemin 1-1. Lahden maalista vastasi Leandro Motta. HJK:n osuma oli lahtelaislähtöisen Matti Klingan käsialaa.

Lahti aloitti ottelun hermostuneesti ja isännät heiluttivat tahtipuikkoa ottelun alkupuolella.

Ensimmäinen todellinen maalipaikka avautui Atom Tanakalle, joka karkasi läpiajoon 11´peliminuutilla. Lahden maalivahti Henrik Moisander lähti vastaan pienen epäröinnin jälkeen. Tanaka lähti kiertämään Moisanderia, mutta pallo ei pysynyt täysin japanilaistaiturin kontrollissa ja takaa rinnalle kirinyt Pyry Kärkkäinen pääsi palloon selvittäen tilanteen Lahden kannalta suotuisasti.

Viitisen minuuttia myöhemmin HJK:lle avautui jälleen oiva mahdollisuus maalintekoon. Lahti menetti pallon vaarallisesti omalla kenttäpuoliskollaan ja Robin Lod karkasi laidalta pahantekoon. Lod näki maalinedustalla Mike Havenaarin, jolle pelivälineen syötti. Havenaar päätti ottaa pallon haltuun ja samalla Kärkkäinen sekä Mikko Hauhia ryntäsivät Havenaarin kimppuun. Yhteentörmäyksen seurauksena kaikki miehet kaatuivat kentän pintaan ja Moisander koppasi pallon syleilyynsä.

Peli ei ehtinyt tästä vanheta kauaa, kun HJK oli lähellä tehdä maalin kulmapotkusta. Guy Moussi pääsi melko vaapasti puskemaan lähietäisyydeltä, mutta pusku karkasi yli maalin.

Lahti sai pelin vanhetessa pelistä paremmin ja paremmin kiinni. Ensimmäinen maali näki päivänvalon 19´ peliminuutilla. Lahti hyökkäsi kontrolloidusti ja pallo pelattiin vasempaan laitaan Hauhialle. Hauhia pelasi pallon alaspäin hyökkäystä tukemaan nousseelle Markus Joenmäelle. Joenmäki näki maalilla Motan ja keskitti millintarkasti. Motta pääsi HJK-puolustajien löyhän merkkauksen seurauksena puskemaan melko rauhassa. Motan pusku oli laadukas ja painui takakulmaan ohi Saku-Pekka Sahlgrenin.

Peli jatkui maalin jälkeen vauhdikkaana ja kummallakin joukkueella oli omat mahdollisuutensa maaleihin. Näyttöhaluja puhkunut Motta kokeili maalinsa jälkeen Sahlgrenin hanskojen pitävyyttä laukomalla kaukaa tulisesti, mutta Sahlgren liimasi tämän yrityksen varmasti.

HJK kiri tasoihin muutama minuutti ennen taukovihellystä, HJK sai riiston omalla kenttäpuoliskollaan ja lähti välittömästi nopeaan vastahyökkäykseen. Rasmus Schuller vapautti loistavalla läpisyötöllä Klingan läpiajoon. Klinga kuljetti kohti Lahden maalia ja veti liinat kiinni, kun Jussi Länsitalo saavutti hänet. Klinga sijoitti pallon Moisanderin ohi Länsitalon estelyistä huolimatta ja näin palloa vietiin kohti keskiympyrää.

Puoliajalle siirryttiin 1-1 lukemissa.

Toinen puoliaika jatkui viihdyttävänä ja laadukkaana. Molemmat joukkueet olivat aloitteellisia ja pelin intensiteetti pysyi korkeana pelin aaltoillessa kumpaankin päätyyn.

Loukkaantuneen Sebastian Sorsan tilalle vaihdettu Demba Savage oli hyvin lähellä viedä HJK:n johtoon, kun ottelua oli käyty reilu tunti. Moussi riisti pallon Lahden kenttäpuoliskolla ja syötti Savagen laidalta läpi. Savage pääsi laukomaan lähietäisyydeltä, mutta Savagen maanuoliainen meni takatolppaa hipoen ohi maalin.

Lahti suoritti 64´minuutin jälkeen kaksi pelaajavaihtoa. Rafael ja Matheus Alves tekivät tilaa Mika Ääritalolle ja Aleksi Ristolalle.

Lahden toisen puoliajan paras maalipaikka tuli Xhevdet Gelalle. Gela pääsi laukomaan noin 20 metristä ja pyssytti pallon HJK-maalin yläristikkoon.

Lahti joutui vaihtamaan jalkansa loukanneen Hassan Sesayn pois kentältä, kun ottelua oli jäljellä viitisen minuuttia. Hänen tilalleen tuoreilla jaloilla kirmasi Drilon Shala.

Läpi ottelun erinomaisesti pelannut Tanaka pääsi pelin viime minuuteilla loistopaikkaan. Hän pääsi vapaasti laukomaan kymmenestä metristä, mutta hänen terävä laukauksensa meni hiuksen hienosti ohi Lahden maalin.

Lopulta erotuomari Dennis Antamo vihelsi pelin päättyneeksi ja näin pisteet jaettiin 1-1 lopputuloksella. Pelitapahtumiin nähden lopputulosta voidaan pitää varsin oikeutettuna.

Moisander; Hauhia, Joenmäki (v), Kärkkäinen, Länsitalo (v); Gela, Toivomäki, Motta, Sesay (84´Shala); Rafael (65´Ääritalo) Alves (65´Ristola)