Otteluraportti: HJK – FC Lahti

FC Lahti haki vieraspisteen HJK:n kotiluolasta pelattuaan 2-2 –tasapelin. Lahden ensimmäinen maali merkittiin HJK:n omaksi maaliksi ja toisesta maalista vastasi Jasse Tuominen. Isäntien maaleista vastasivat Mikael Forssell ja Alfredo Morelos.

Vierailijat aloittivat ottelun erinomaisesti ja ensimmäinen vaarallinen maalipaikka onnistuttiin luomaan jo kolmannella peliminuutilla. Pallo oli oikeassa laidassa Boris Tatarilla ja tämä lähetti 16-rajalle matalan syötön. Rafael teki hienosti suojauksellaan tilaa Santeri Hostikalle, joka sai pallon lapikkaaseensa. Hostikka puikkelehti rangaistusalueen sisään ja haki HJK-puolustajan jalkojen juurelta vetoa. HJK:n maalivahti Markus Uusitalo onnistui kuitenkin liimaamaan Hostikan matalan laukauksen ongelmitta.

Lahtelaisten hyvä alku ja painostus HJK:n kenttäpäädyssä loppui lyhyeen. HJK otti pelinhallinnan selvästi itselleen ja 12´ minuutin kohdalla Richard Gadzelle avautui erinomainen tilaisuus maalintekoon. Medo antoi avaavan syötön Toni Kolehmaiselle ja tämä onnistui jatkamaan Medon syötön ensimmäisellä kosketuksellaan Lahden puolustuslinjan selustaan Gadzelle. Gadze otti pallon haltuunsa ja laukoi terävästi kohti taka-alakulmaa. Laukaus karkasi kuitenkin hieman liian leveäksi ja näin peli pysyi maalittomana.

HJK jatkoi painostustaan ja sai luotua maalipaikan puolikkaita tasaiseen tahtiin. Isäntien viimeiset ratkaisut olivat Lahden onneksi laadultaan kehnoja. 28´ minuutilla HJK sai vapaapotkun noin 25 metristä. Medon antama vapaapotku oli vaarallinen ja Santeri Pakkanen joutui venyttämään näppinsä laukauksen tielle.

31´ minuutilla Lahti siirtyi johtoon kuin varkain. Lahti sai vapaapotkun melko kaukaa HJK:n maalilta ja sitä asteli antamaan Duarte Tammilehto. Tammilehdon vapaapotku kaartoi pelaajamassan keskelle boksin sisälle. Keskitys tuli suoraan Uusitalon syliin, mutta hän ei onnistunut palloa kaappaamaan kunnolla, vaan tiputti sen jalkojensa juurelle. Kotijoukkueen epäonneksi pallo osui ensimmäisenä Lum Rexhepiin, jonka jaloista peliväline kimposi omaan maaliin.

Lahden johtomaali ei juuri pelin luonnetta muuttanut, vaan pallonhallinta pysyi selvästi kotijoukkueella ja Lahdella oli pienoisia vaikeuksia ylittää keskiraja kontrolloidusti. Vastaavasti Lahden puolustusmuoto pysyi varsin tiiviinä HJK:n hyökätessä.

Juuri ennen puoliaikaa Rafinhalla oli loistava tilaisuus tasoittaa ottelu vapaapotkun jälkitilanteesta, mutta hänen laukauksensa noin kymmenestä metristä karkasi taivaan tuuliin.

Puoliajalle siirryttiin Lahden 1-0 johdossa.

HJK aloitti toisen puoliajan vahvasti ja 49´ minuutilla Gadzelle avautui huipputilaisuus tasoitukseen. Anthony Annan vapautti upealla syötöllä Morelosin oikealta laidalta ja Morelos pelasi pienen kuljetuksensa päätteeksi pallon maalinedustalle hakien Gadzea. Gadzella oli aivan tyhjä maali edessään, mutta hänen ohjauksensa meni ohi maalin.

HJK:n vyörytys oli hurjaa toisella puoliajalla ja myös Kolehmaiselle avautui erinomainen maalipaikka, mutta hänen viimeistely-yrityksensä karkasi ohi maalista.

59´ minuutin kohdalla Lahti siirtyi 0-2 johtoon Tuomisen maalilla. Hassan Sesay teki vahvan nousun pitkin vasenta laitaa ja pelasi pallon voimalla maalia kohden. Sesayn keskitys suuntautui kohti Uusitaloa ja tämä yritti vangita palloa hoteisiinsa, mutta pallo lipsahti hänen käsistään Tuomiselle. Tuominen ei paikastaan erehtynyt, vaan laukoi pelivälineen voimalla yläkulmaan.

HJK ei tilanteesta hämmentynyt, vaan jatkoi illan ensimmäisen osumansa hakemista entistä vimmatummin. Se tosin avasi tilaa HJK:n kenttäpäädyssä, kun 62´ minuutilla Aleksi Paananen käynnisti vastahyökkäyksen syötöllään Tammilehdolle. Tammilehto kuljetti pelivälinettä omalta puoliskolta aina vastustajan 16-rajan tuntumalle asti ja päätti pitkän kuljetuksensa kovaan laukaukseen kohti alakulmaa. Tässä tilanteessa Uusitalo oli kuitenkin hereillä ja sai torjuttua kudin.

70´ minuutilla Tuominen teki tilaa Mikko Kuninkaalle.

HJK:n painostus tuotti viimein 76´ minuutilla tulosta, kun vaihdosta kentälle tullut konkarihyökkääjä Forssell iski kavennusmaalin. Pallo pelattiin boksin sisään Forssellille, joka laukoi terävästi kohti alakulmaa ja pallo meni lopulta Pakkasen käsien kautta verkon perukoille.

HJK:n kavennuksen jälkeen Lahden puolustus tiivisti jälleen rivejään, eikä HJK pysynyt pitkään aikaan luomaan vaarallisia maalipaikkoja.

82´ minuutilla Hostikka teki tilaa Eullerille ja minuuttia myöhemmin Rafael antoi tilaa Kalle Multaselle.

Ottelulle annettiin peräti kuusi minuuttia lisäaikaa, mutta Lahti näytti siitä huolimatta selviävän ottelusta voittajana. Lisäajan kuudennella minuutilla kuitenkin Morelos iski tasoitusmaalin. Roni Peiponen pelasi pallon boksiin ja Forssell juoksi keskityksen ensimmäisenä väliin. Pallo päätyi suoraan Morelosin jalkaan ja kolumbialainen tälläsi lähietäisyydeltä pallon vuorenvarmasti ohi Pakkasen.

Lisämaaleja ei ottelussa enää nähty ja näin peli päättyi 2-2 –tasatulokseen.

Pakkanen; Sesay (v), Hauhia, Tanska, Tatar, Bonilha; Tammilehto, Paananen; Hostikka (82´ Euller), Tuominen (70´ Kuningas), Rafael (v) (83´ Multanen)