Otteluraportti: HIFK – FC Lahti

HIFK ja FC Lahti tasasivat pisteet maalirikkaan ottelun päätteeksi loppulukemien ollessa 3-3. Lahden maaleista vastasivat Jani Tanska, Matheus Alves ja Mika Ääritalo.

Lahti aloitti ottelun vahvasti. Alun rynnistys ei kuitenkaan poikinut maaleja ja pelin edetessä isännät pääsivät otteluun mukaan.

Ensimmäinen vaaratilanne nähtiin 10´ minuutin jälkeen, kun Joni Korhonen laukoi vapaapotkusta vaarallisesti kohti vasenta alakulmaa. Lahden maalia tuttuun tapaan vartioinut Henrik Moisander venytti kuitenkin näppinsä laukauksen tielle.

Kun peliä oli pelattu 28´ minuuttia, HIFK siirtyi 1-0 johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta. Maalinedustahässäkän jälkeen pallo päätyi 16-rajalle vapaaksi unohdetulle Otto-Pekka Jurvaiselle, joka sivalsi pallon Lahden maaliin.

Lahti ei painanut päätään pensaaseen, vaan nousi tasoihin välittömästi. Jukka Sinisalo rikkoi Pekka Lagebrlomia päätyrajan tuntumassa ja Lahti sai tilanteesta vapaapotkun. Vapaapotkua asettui antamaan Xhevdet Gela. Hänen takatolpalle lähettämä keskitys tavoitti lopulta Tanskan ja tämä survoi pallon ohi Mika Johanssonin.

Lahti sai vielä ensimmäisen puoliajan loppuun luotua hyvää painetta isäntien päätyyn, mutta se ei realisoitunut maalipaikkojen muodossa.

Puoliajalle siirryttiin 1-1 tilanteessa.

Puoliajalla Lahti suoritti yhden pelaajavaihdon, kun Ääritalo korvasi kentällä Markus Joenmäen.

Toisen puoliajan alkajaisiksi Alves taiteili itsensä erinomaiseen laukaisupaikkaan. Alves päätti kuljetuksensa laukaukseen, mutta se suuntautui päin Johanssonia.

Lahti sai tämän tilanteen jälkeen kylmää vettä niskaansa ämpärikaupalla. Ensin Jurvainen vei isännät uudelleen johtoon komealla kaukolaukausmaalilla. Viisi minuuttia tästä, niin HIFK iski pelin jo 3-1 tilanteeseen kulmapotkusta. Maali merkittiin puolustuslinjassa hyvää jöötä pitäneelle Tuomas Aholle.

Lahti lamaantui takaiskuista, eikä oikein saanut takaa-ajoa käynnistettyä.

Tunnin pelin kohdalla Gela pääsi 16-rajalta laukomaan vapaasti ja hänen painava laukaus kajahti HIFK-maalin ylähirteen.

Kun pelikello näytti 68´ minuuttia, Lahti vaihtoi kentälle tuoreita jalkoja, kun Drilon Shala korvasi kentällä Rafaelin.

Shala oli heti aiheuttamassa hämminkiä ja laukoi pelivälineen vihaisesti kohti alakulmaa. Johansson onnistui kuitenkin torjumaan pallon yli päätyrajan.

74´ minuutin kohdalla Lahti suoritti viimeisen pelaajavaihtonsa, kun Aristote Mboma korvasi keskikentällä uurastaneen Lagerblomin.

Peli eteni aivan viimeisille minuuteille, kun alkoi tapahtua. Varsinainen peliaika oli juuri umpeutumassa, kun Lahti sai kentän vasemmalta puolelta kulmapotkun. Shalan antama kulmapotku tavoitti maalinedustalta Alvesin, joka puski pallon ohi Johanssonin.

Minuutti tästä niin Johanssonin selän takana helähti jälleen. Maalin arkkitehtinä toimi uudemman kerran Shala, jonka keskitys tavoitti boksin sisältä Ääritalon, joka ohjasi pallon suoraan ilmasta maaliin.

Lahden loppukiri ajoittui liian myöhäiseksi ja näin aika pelikellossa ehtyi loppuun. Näin loppulukemat olivat erotuomarin päätösvihellyksen soidessa 3-3.