OTTELURAPORTTI: Haapean hattutemppu sinetöi jatkopaikan Cupissa

FC Lahti raivasi tiensä Suomen Cupin neljännelle kierrokselle. Nummelan Palloseura kaatui vieraskentällä lukemin 8—0. Jia Haapea iski hattutempun. Lopuista lahtelaisosumista vastasivat Viivi Moilanen, Elli Savolainen, Katrin Kirpu, Henriikka Haapala ja Minttu Takanen.

FC Lahti ei jättänyt kahta sarjatasoa alempana pelaavalle Nummelan Palloseuralle mahdollisuuksia. Lahti iski jo ensimmäisen vartin aikana, kun Viivi Moilanen vei lahtelaiset johtoon. NuPS pyristeli mukana jakson puoliväliin, mutta sen jälkeen vierailija osui neljästi. Elli Savolainen tuplasi lahtelaisjohdon ja Katrin Kirpu katkaisi vastustajan selkärangan. Jia Haapea osui jakson lopussa vielä kahdesti ja Lahti pääsi tauolle komeassa 5—0-johdossa.

Lahti aloitti myös toisen jakson vahvasti. Henriikka Haapala lisäsi lahtelaisjohtoa heti ensimmäisellä minuutilla. Jia Haapea viimeisteli hattutemppunsa, kun ottelua oli jäljellä vajaa vartti. Päätöslukemat 8—0 iski Minttu Takanen reilu viisi minuuttia ennen loppua.

FC Lahti saa vastaansa kotonaan Suomen Cupin neljännellä kierroksella Kansallisessa Liigassa pelaavan PK-35 Vantaan. Seuraava sarjaottelu on puolestaan ensi lauantaina, jolloin lahtelaiset kohtaavat vieraskentällä Pallokerho Keski-Uusimaan. Osta naisten edustusjoukkueen kannatuskausikortti tästä.

Kuva: Tomi Saarivirta