Otteluraportti: Gnistan kiusasi Lahtea Kisapuistossa

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, mutta parhaat maalipaikat jäivät ensimmäiseltä puolituntiselta uupumaan. Lahti hyökkäsi aggressiivisesti ja Gnistanille jäi vain heppoisia vastaiskuja. Puolen tunnin kohdilla alkoi tapahtua. Gnistanin kulma putosi suoraan Hassan Sesaylle, joka jatkoi pallon maalille. Rony Huhtala siirsi pelivälineen verkkoon ja vierailijat 1-0-johtoon.

Lahti kuittasi heti perään. Valdrin Rashica ampui tulisesti ja Kipinän maalilla ensimmäisen jakson pelannut Tomi Maanoja torjui vedon vaivoin kulmaksi. Kari Arkivuon kulma tuli Timi Lahden päähän ja topparilla oli helppo työ puskea ottelu tasoihin.

Viisi minuuttia Lahden maalista Gnistan rankaisi jälleen erikoistilanteesta. Hassan Sesay antoi sivuvapaapotkun ja pallo päätyi hieman onnekkaasti takatolpalle Saloum Faalille. Faal ampui pallon ohi Joona Tiaisen ja Gnistan johti taas. Jakson lopussa Lahdella oli muutama maukas maalipaikka, mutta Tomi Maanojan torjunnat siivittivät vieraat tauolle johtoasemassa.

Myös toinen jakso alkoi vauhdilla. Kentälle vaihdettu Dimitry Imbongo haastoi ja Gnistan-puolustaja Cherif Ndiaye joutui kaatamaan lahtelaishyökkääjän rangaistusalueella. Pallo vietiin täplälle ja kapteeni Kari Arkivuo viimeisteli vuorenvarmasti Lahden jälleen tasoihin, kun ottelua oli pelattu alle tunti.

Noin 20 minuuttia ennen loppua Gnistan siirtyi vielä kertaalleen johtoon. Lahden puolustus pelasi lepsusti ja Aleksander Akbar tarjoili Kasperi Liikoselle tyhjän maalin. Liikonen upotti varmasti ja Lahti oli jälleen tappiolla.

Mastokaupungin ylpeys kampesi itsensä tasoihin vartti ennen loppua. Jasin Assehnoun katkaisi Gnistan-vahti Salifu Senghoren avauksen ja pääsi haastamaan. Assehnoun meni ohi ja ampui komean laukauksen alakulmaan. Ottelun lopussa Lahti haki vielä voittomaalia, mutta joukkueen oli tyytyminen tasapeliin.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli ei ollut tyytyväinen suojattiensa esityksiin. Etenkin hän harmitteli huonoa kaksinkamppailupelaamista. Zeneli muistutti, että jokaisen pelaajan pitää antaa aina kentällä sata prosenttia, jotta tulosta syntyy.

– Jos emme voita suurinta osaa kaksinkamppailuista, emme voi voittaa peliä. Tuntui, että me emme olleet rohkeita kamppailuissa. Myös asenteeseen pitää saada lisää rohkeutta ja asennetta. Tämä oli hyvä herätys pelaajille, että joka hetki pitää antaa se sata prosenttia kentällä. Halusimme vetää koko pelin samalla systeemillä, jotta näemme ongelmakohdat. Gnistan on hyvä joukkue ja kaikki kunnia heille, mutta meidän valmius puolustaa pitää olla parempaa. Nyt voimme parantaa ja ajatus on, että lähdemme voittamaan jokaista ottelua, Zeneli kertoo.

FC Lahti kohtaa seuraavaksi Peli-Karhut Suomen Cupissa. Ottelu pelataan Kotkassa keskiviikkona 17.6.2020.

FC Lahti:

Lahti, Arkivuo, Assehnoun

Tiainen: Coubronne (v), Lahti, Isotalo, Viitikko, Arkivuo (63′ Assehnoun); Eninful, Klinga (63′ Kuningas (v)); Zeqiri, Hambo (46′ Imbongo), Rashica (v)