Otteluraportti: FF Jaro – FC Lahti

FF Jaro ja FC Lahti tasasivat pisteet lukemin 1-1, kun putoamiskurimuksessa kärvistelevä kotijoukkue nousi pelin viime hetkillä tasoihin Jamar Dixonin osumalla. Lahden ainokaisen viimeisteli Jani Tanska.

Pelin ensimmäinen vartti ei tarjonnut katsojille ihmeitä. Peli oli sekavan oloista, eikä tempo päässyt nousemaan kovinkaan korkeaksi.

Jaro onnistui luomaan pelin ensimmäisen vaarallisen maalipaikan. Walter Moore harhautti vasemmalla kaistalla Mika Ääritalon ulos tilanteesta ja tarjoili laatupassin takaviistoon Joona Vetelille. Veteli tälläsi 16-rajan tuntumasta pallon hurjalla voimalla kohti Joonas Merosen vartioimaa maalia, mutta laukaus meni kotiyleisön harmiksi hieman vasemmalta ohi.

Pelikellossa oli 20´ minuuttia, kun Lahti sai vapaapotkun päätyrajan tuntumasta. Vapaapotkua asettui antamaan Xhevdet Gela. Gelan matalahko keskitys löysi takatolpalta Tanska, joka ohjasi pallon vuorenvarmasti oikeaan kulmaan. Maali oli lähes identtinen, minkä samainen kaksikko järjesteli viime torstaina HIFKiä vastaan.

Maali vapautti Lahden pelaamista ja ote siirtyi selvästi vierasjoukkueen haltuun. 35´ minuutin kohdalla Lahti onnistui rakentamaan näyttävän hyökkäyksen. Jasse Tuominen ohitti keskialueella pari pelaajaa ja purjehti kohti Jaron maalia. Tuominen näki oikeassa laidassa etenevän Mika Ääritalon, jolle pallon toimittikin. Ääritalo antoi maalinedustalle matalan keskityksen, joka päätyi lopulta suoraan Mikko Kuninkaalle. Kuningas pääsi ohjaamaan, mutta ohjaus suuntautui suoraan päin Östiä, joka liimasi pallon haltuunsa vaivatta.

Viisi minuuttia myöhemmin Kuningas oli järjestelemässä uutta maalipaikkaa. Kuningas keskitti vasemmalta laidalta ja pallo löysi maalinedustalta Ääritalon. Ääritalo pääsi ohjaamaan aivan maalinedustalta, mutta Öst onnistui venymään ihmeen kaupalla hänen ohjauksensa tielle ja seurauksena tilanteesta oli kulmapotku.

43´ minuutilla Kuningas oli jälleen aiheuttamassa hämminkiä Jaron puolustuksen keskellä. Lahti sai kulmapotkun ja sitä asettui antamaan Kuningas. Kuningas pelasi kulmapotkun lyhyenä Aleksi Paanaselle. Paananen piti palloa hetken ja palautti sen boksiin leikkaavalle Kuninkaalle. Kuningas ajoi itsensä laukaisupaikkaan ja haki vasemman jalan laukauksellaan takayläkulmaa. Laukaus viuhui kuitenkin hieman liian leveänä ohi maalista.

Vielä ennen puoliaikaa Ääritalolla oli mahdollisuus lisätä vieraiden johtoa. Mikko Hauhia teki hienon nousun keskialueelta ja tarjoili pallon Ääritalolle, joka pääsi nokikkain Östin kanssa. Öst onnistui kuitenkin torjumaan Ääritalon oikean jalan laukauksen yli päätyrajasta.

Puoliajalle siirryttiin 0-1 tilanteessa.

Toisella puoliajalla puntit hieman tasoittuivat ja Jaro pääsi peliin jälleen mukaan. Vaarallisia maalipaikkoja se ei kuitenkaan juuri kyennyt luomaan.

63´ minuutilla Alves puikkelehti väkisin ohi Jaro puolustajista ja kurvasi maalille, mutta hyvin vastaan tullut Öst pelasti kotijoukkueen takaiskulta.

65´ minuutilla Lahti haki kentälle tuoreita jalkoja, kun Aleksi Ristola korvasi Ääritalon.

Jaro otti pelin yhä selvemmin haltuunsa, mutta jätti paljon tilaa selustaansa panostaessaan hyökkäyspeliin. Se avasi jatkuvasti Lahdelle hyviä vastahyökkäyksiä, mutta niistä ei tullut valmista.

78´ minuutilla Lahti suoritti toisen pelaajavaihtonsa, kun Aristote Mboma korvasi kentällä pirteästi esiintyneen Kuninkaan.

85´ minuutilla Lahti käytti viimeisen pelaajavaihtonsa, kun Rafael otti viheriön puolella Tuomisen tontin.

Jaron painostus tuotti lopulta tulosta 87´ minuutin kohdalla. Jani Virtanen pääsi keskittämään oikealta maalinedustalle ja Dixon nousi tilanteessa korkeimmalle puskien pallon vastustamattomasti verkon perukoille.

Lisämaaleja ottelussa ei enää nähty ja näin kumpikin joukkue kartutti pistetiliään yhdellä pisteellä.