placeholder

Otteluraportti: FF Jaro – FC Lahti

FF Jaro ja FC Lahti tasasivat pisteet helatorstaina käydyssä kamppailussa 1-1 lukemin.

Jaro sai otteluun unelma-alun, kun peliä oli käyty vasta reilu kolme minuuttia.Jaro sai vapaapotkun noin 40 metristä, jota asettui antamaan Joona Veteli. Vetelin keskitys löysi maalinedustalta Jamar Dixonin pään, joka puski pallon tolppaan. Tolpasta pallo kimposi maalinedustalle, josta Johan Brunell sai sijoittaa pallon vapaasti tyhjään maaliin.

Lahti sai puolittaisen maalipaikan reilun vartin pelin jälkeen. Lahti sai katkottua Jaron vastahyökkäyksen syvällä isäntien kenttäpuoliskolla. Mikko Hauhia vapautti Jussi Länsitalon laidalta läpi. Länsitalo purjehti ohi paristakin Jaro puolustajasta ja ajautui aivan päätyrajan tuntumaan. Länsitalo ehti kääntää pallon vielä maalinedustalle. Pienen hässäkän jälkeen tilannetta jatkettiin kuitenkin Jaron vapaapotkulla pallon osuttua Matheus Alvesin käteen.

Puolen tunnin pelin jälkeen Lahti sai erinomaisen maalipaikan. Lahti sahasi Länsitalon ja Alvesin mainiolla seinäpelillä oikean laidan auki. Länsitalo pelasi pallon toiseen aaltoon, mihin Xhevdet Gela teki juoksua. Gela pääsi syöttöön ensimmäisenä ja hän laukoi ensimmäisellä kosketuksella terävästi. Laukaus suuntautui kuitenkin päin Jaron maalivahtia Emil Öhbergia, jolla oli helppo työ liimata peliväline hoteisiinsa.

Lahti sai murheellisia uutisia, kun peliä oli pelattu reilu 33´minuuttia. Pekka Lagerblom joutui jättämään kentän vanhan akillesvamman takia ja hänen tilalleen vaihdettiin Aleksi Ristola.

40´minuutilla Jaro sai vapaapotkun Lahden rangaistusalueen kulmasta. Vapaapotkua asettui antamaan Jari Sara, jonka laukaus meni vain niukasti ohi etukulmasta.

Puoliajalle siirryttiin Jaron 1-0 johdossa.

Toisella puoliajalla peli kääntyi selkeästi Lahdelle Jaron keskittyessä puolustamaan johtoaan.

Lahti sai tilaisuuden maalintekoon heti toisen puoliajan alussa. Länsitalo sai pelattua pallon 16-rajalle Ristolalle. Ristola oli ahdistettuna Jaron puolustajien toimesta ja päätti hakea yllättävää nostoa. Nosto karkasi kuitenkin selvästi ohi maalin.

Drilon Shalalle avautui huipputilaisuus tasoitukseen 59´ minuutilla. Jaron puolustaja arvioi korkean pallon väärin ja puski ohi pallosta. Pallo ajautui Shalalle, joka pääsi lähietäisyydeltä kokeilemaan Öhbergin hanskojen pitävyyttä. Shalan laukaus painui päin Öhbergiä ja tämä torjui tilanteen varmasti.

Hetkeä myöhemmin Shala teki tilaa brassikonkari Rafaelille.

Viitisen minuuttia tästä niin Lahdelle avautui jälleen tilaisuus maalintekoon. Hassan Sesay pelasi pallon vasemmalta laidalta boksiin. Alves pääsi puskemaan, mutta pusku kilpistyi Jaron puolustajaan. Tästä pallo kimposi Ristolalle, joka tykitti voimalla. Laukaus karkasi kuitenkin reilusti yli maalin.

72´minuutilla Kuhnureiden pääkäskyttäjä Toni Korkeakunnas haki kentälle lisää tuoreita jalkoja vaihtamalla MIka Ääritalon pirteästi pelanneen Länsitalon tilalle.

80´minuutilla Lahden painostus viimein palkittiin. Ääritalo lähetti Rafaelin juoksuun hyvällä pystypallolla keskialueen riistonsa jälkeen. Rafael kirmasi vasenta laitaa pitkin ja näki maalinedustalla Alvesin ja Ristolan. Rafael keskitti maalille, mutta Jaro puolustus ehti väliin. Saran pusku ajautui 16-rajalle Ääritalolle, jonka laukaukseksi naamioitu syöttö löysi takatolpalle unohtuneen Ristolan. Ristola ohjasi pallon hallitusti etuyläkulmaan ja jätti Öhbergin tilanteessa voimattomaksi.

Lahti ei tyytynyt tähän vaan haki aktiivisesti johto-osumaa. Sellainen oltiin nähdä heti perään, kun Sesayn keskitys löysi Ristolan. Ristola otti pallon rinnallaan haltuun ja heti seuraavalla kosketuksella ampui terävästi. Laukaus meni kuitenkin hieman yli maalin ja näin kotijoukkue selvisi tilanteesta säikähdyksellä.

Lahden panostaessa vahvasti hyökkäyksiinsä, avautui Jarolle parisen kertaa maalipaikan puolikas. Jaro-pelaajien ruuti oli kuitenkin tilanteissa märkää.

Vielä lisäajan viimeisellä minuutilla Ääritalo sai hankittua vapaapotkun hyvältä etäisyydeltä. Markus Joenmäen antama vapaapotku kilpistyi kuitenkin pelaajamuuriin ja samassa hetkessä erotuomari vihelsi pelin päättyneeksi lukemien ollessa 1-1.