placeholder

Otteluraportti: FC Lahti – VPS

FC Lahti nappasi vapauttavan 4-0 -voiton Vaasan Palloseurasta sateisessa Kisapuistossa. Lahden maalintekijöinä kunnostautuivat Jasse Tuominen, Pyry Kärkkäinen, Aleksi Paananen ja liigadebyyttinsä tehnyt Fareed Sadat.

FC Lahti aloitti ottelun varsin vauhdikkaasti ja sai ensimmäisen kymmenen minuutin aikana kaksi vapaapotkua vaarallisesta paikasta. Vepsu kuitenkin kesti alun rynnistyksen noin varttiin asti. Kalle Multanen sai annettua pallon Tuomiselle. Nuori hyökkääjä sai pelattua itsensä erinomaiseen vetopaikkaan ja ampui FC Lahden kauniisti 1-0 -johtoon.

Peli tasottui hieman johtomaalin jälkeen. FC Lahti rokotti seuraavaksi kulmapotkusta. Duarte Tammilehdon kulma kaartoi VPS-maalin takatolpalle, josta Kärkkäisellä oli helppo työ luutia pallo verkkoon ja FC Lahti 2-0 -johtoon reilun puolen tunnin pelin jälkeen. Lisää paikkoja ei ensimmäisellä jaksolla nähty.

Toisen jakson alku oli vierasjoukkueen etsikkoaikaa. FC Lahti vetäytyi hieman ja VPS sai rakennettua muutaman puolittaisen paikan. Maalilla Tomi Maanoja kesti ilman takaiskuja ja noin 70 peliminuutin jälkeen Aleksi Paananen naulasi pelin selväksi. Paananen sai jalkansa vapaaksi ja viuhutti noin 20 metristä pallon vastustamattomasti VPS-maalin alakulmaan. VPS:n kiriä vaikeutti lisäksi Steven Morrisseyn saama suora punainen kortti. Ottelun lopussa Fareed Sadat nousi korkeimmalle ja kaunisteli Mikko Kuninkaan kulmasta loppunumeroiksi 4-0.

FC Lahti pelasi erittäin kypsän 90-minuuttisen ja nappasi erittäin tärkeän avausvoiton tämän vuoden Veikkausliigassa.