Otteluraportti: FC Lahti – VPS

FC Lahden härkäviikon huipentanut kotipeli VPS:ää vastaan ei tarjonnut suuria ilonaiheita, kun joukkueet pelasivat 0-0 tasapelin.

Lahti sai 10´ minuutin jälkeen vapaapotkun reilusta 20 metristä. Pallon taakse asteli Mikko Kuningas, joka heilautti vasurillaan tarkan laukauksen. Laukaus oli kuitenkin aavistuksen liian korkea ja se painui yläriman kautta maalin katolle.

VPS oli lähellä siirtyä johtoon 13´ minuutin jälkeen. Lahti ei saanut kunnolla purettua VPS:n painetta ja pallo päätyi Pyry Soirille. Soiri pelasi pallon nopeasti Juho Lähteelle, joka oli jäänyt vapaaksi boksin sisälle. Lähde laukoi kohti alakulmaa, mutta Lahden maalilla Joonas Meronen venyi hienoon jalkatorjuntaan ja piti näin maalinsa koskemattomana.

23´minuutilla Lahti rakensi hyökkäyksen taidokkaasti. Markus Joenmäki teki vahvan nousun topparin tontilta ja käänsi pallon lopulta keskialueelle Aleksi Paanaselle. Paananen lähti kuljettamaan palloa voimakkaasti kohti vierailijoiden maalia ja päätti kuljetuksensa syöttämällä pelivälineen Jussi Länsitalolle, joka ajoi vauhdilla boksin sisälle. Länsitalolla oli tilanteessa malttia mukana ja hän syötti pallon takaviistoon takaisin Paanaselle. Paananen laukoi suoraan syötöstä, mutta menetti hieman tasapainoaan juuri laukaisuhetkellä. Paanasen laukaus meni lopulta tolppaa hipoen ohi Henri Sillanpään vartioiman maalin.

29´ minuutilla Lahti sai jälleen vapaapotkun mainiosta paikasta. Tällä kertaa laukojaksi valikoitui Henri Toivomäki, jonka terävä laukaus suuntautui kohti vasenta alakulmaa. Sillanpää onnistui kuitenkin torjumaan Toivomäen laukauksen kulmapotkuksi.

Hetkeä myöhemmin Lähde oli jälleen aiheuttamassa päänvaivaa lahtelaispuolustukselle. Pallo pelattiinsivurajaheitosta Lähteelle, joka harhautti itsensä kolmen lahtelaispuolustajan puristuksesta boksin sisälle laukaisupaikkaan. Meronen veti kuitenkin jälleen pidemmän korren ja torjui Lähteen vasemman jalan laukauksen vuorenvarmasti.

39´ minuutin kohdalla Aleksi Ristola pääsi puskemaan maalinedustalta Shalan laadukkaasta keskityksestä. Pusku suuntautui kuitenkin päin Sillanpäätä, joka liimasi pallon eleettömästi syleilyynsä.

Puoliajalle siirryttiin 0-0 tilanteessa.

Toiselle puoliajalle Lahti muutti poikkeavaa kolmen topparin ryhmitelmäänsä tutumpaan muotoon ja haki näin parempaa otetta peliin.

Tunnin pelin jälkeen Lahdelle avautui huippupaikka siirtyä johtoon. Shala antoi vasemmalta laidalta matalan keskityksen boksiin. Se tavoitti ensimmäisenä Kuninkaan, joka pääsi lähietäisyydeltä laukomaan. Sillanpää torjui laukauksen upeasti. Torjunnasta pallo kimposi tolpan kautta takaisin pelattavaksi. Kärppänä paikalla oli Ristola, joka yritti runnoa pelivälineen ohi Sillanpään tässä kuitenkaan onnistumatta. Maalinedustahässäkkä jatkui ja lopulta Kuningas tarjoili Alvesille tekopaikan, mutta jälleen Sillanpää onnistui yhdessä puolustuksen kanssa venymään laukauksen tielle.

62´ minuutin jälkeen takareittään loukannut Länsitalo joutui jättämään kentän. Hänen tilalleen kentälle juoksi kokenut Petri Pasanen.

68´ minuutin jälkeen kentän jätti puolestaan Ristola, jonka paikan kentällä otti Aristote Mboma.

Lahti haki aktiivisesti maalia, mutta ei onnistunut liikuttamaan VPS:n tiukkaa puolustusryhmitelmää tarpeeksi. Tiloja puolustusmuodon sisälle ei juuri syntynyt ja Lahden pelaaminen puuroutui. Kummatkin joukkueet puolustivat syvältä, eikä ottelun tempo noussut missään vaiheessa järin kovaksi.

83´ minuutilla keskikentällä kovasti uurastanut Kuningas jätti kentän ja hänen tilalleen kirmasi Justus Kauppinen.

Lahti painosti pelin loppuun asti ja piti pelin VPS:n kenttäpuoliskolla. Maalia se ei kuitenkaan kyennyt tekemään ja näin pisteet lopulta jaettiin kiikarilukemin.