OTTELURAPORTTI: FC Lahti taipui Ykkösen kärkikamppailussa

FC Lahden ryöstöretki Pohjanmaalle päättyi harmittavaan tappioon Vasa IFK:lle Ykkösessä. VIFK nappasi pisteet kotonaan lukemin 4—2. Lahtelaisosumista vastasivat uudet tulokkaat Minttu Takanen ja Katrin Kirpu. Kotijoukkueen osumat merkittiin kaksi maalia iskeneelle Cecilia Suomelalle, Noella Håkansille ja Fanny Forssille.

FC Lahti aloitti ottelun hyvin, mutta joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa jo ennen vartin täyttymistä. Lahti onnistui iskemään avausmaalin jakson puolivälissä. Debyyttiään Lahdessa pelannut Minttu Takanen upotti rangaistuspotkun varmasti sisään ja vei Lahden johtoon.

Lahti kuitenkin kärsi toistamiseen epäonnesta avausjakson aikana. Lahtelaiskassari Saija Suni ajettiin puolen tunnin pelin jälkeen suoralla punaisella kortilla ulos ja Vasa IFK pääsi ylivoimalle. Lahti kuitenkin onnistui taistelemaan itsensä tauolle johtoasemassa.

Toisen jakson ensimmäinen vartti oli lahtelaisittain synkkä. VIFK iski kolmesti varttiin. Cecilia Suomela avasi vaasalaisten maalitilin ja iski hetkeä myöhemmin vielä toisen osuman. Noella Håkans vei vielä saman vartin aikana kotijoukkueen kahden maalin johtoon.

Lahtelaiset onnistuivat vielä kaventamaan vartti ennen loppua. Katrin Kirpu toimitti pallon maalipuiden väliin. Lahden vajaalla suorittama kiri kuitenkin katkesi noin viisi minuuttia ennen loppua, kun kotijoukkueen Fanny Forss naulasi sarjakärki VIFK:lle 4—2-voiton.

Ykkönen jatkuu FC Lahden osalta perjantaina 28.4. Vieraaksi Kisapuistoon saapuu Ilveksen kakkosjoukkue. Naisten joukkueen kannatuskausikortit ovat myynnissä ottelutapahtumien lisäksi FC Lahden toimistolla ja verkkokaupassa.

Kuva: Tomi Saarivirta