OTTELURAPORTTI: FC Lahti taipui myrskyssä Kansallisessa Cupissa

FC Lahden naisten edustusjoukkue kärsi lauantaina tappion vierasottelussa lumisissa olosuhteissa KTP:tä vastaan Kansallisessa Cupissa. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin kotkalaisten 2—0-voitto. Kia Voutilainen iski ottelun avausmaalin ja toinen maali merkittiin lahtelaisten omaksi maaliksi.

FC Lahti tuli otteluun vahvasti ja nappasi hallinnan itselleen hyvällä prässipelillä. Lahtelaiset kykenivät luomaan puolittaisia paikkoja, mutta hallinta ei näkynyt tulostaululla. Pelin edetessä myös kotijoukkue alkoi saada juonesta kiinni ja KTP pystyi pitämään palloa entistä paremmin hallussaan.

KTP iski avausmaalin reilun 20 minuutin pelin jälkeen. Kia Voutilainen oli jäänyt maalinedustalle vapaaksi ja hän ampui komean volleyn ja jätti lahtelaisvahti Saija Sunin ilman mahdollisuuksia. KTP siirtyi johtoon ja sai maalistaan vielä enemmän virtaa. Vajaa kymmenen minuuttia ennen ensimmäisen jakson loppua pallo oli jälleen lahtelaisten maalissa. Pallo kimposi epäonnekkaasti lahtelaispuolustuksen kautta verkkoon ja KTP tuplasi johtonsa.

Lahti sai ensimmäisellä jaksolla vielä mahdollisuutensa tulla uudelleen peliin. Lahdelle tuomittiin rangaistuspotku, mutta kotkalaisvahti Sonja Leino venyi torjuntaan. Tauolle lähdettiin kotijoukkueen 2—0-johdossa.

Toisella jaksolla olosuhteet heikkenivät entisestään ja lumimyräkkä vaikeutti molempien joukkueiden peliä. Koko jakso oli tasaista ja kumpainenkin onnistui luomaan muutaman maukkaan maalipaikan. Lisäosumia ei kuitenkaan Kotkassa nähty ja pisteet jäivät kotijoukkueelle.

FC Lahti on yhä A-lohkon toisena, mutta kaikki kolme joukkuetta ovat tasapisteissä. Lahdella on jäljellä molemmat kohtaamiset hallitsevaa Suomen mestaria Kuopion Palloseuraa vastaan. Kotiottelu pelataan ensi lauantaina 25.2. Mukkulan kuplassa.

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Tomi Saarivirta