Otteluraportti: FC Lahti taipui lopussa

Ottelun suuret panokset näkyivät heti ensiminuuteilla ja ottelusta muodostui keskikenttien taistelu. Kumpikaan joukkue ei kyennyt hallitsemaan palloa pitkään, vaan joukkueet riistivät palloa vuoronperään toisiltaan, välillä varsin kovin ottein. Samalla myös joukkueiden tunteet kuumenivat useaan otteeseen.

Maalipaikkoja ei ensimmäisellä jaksolla juurikaan nähty. Kotijoukkueen paras paikka tuli Jusif Alille, mutta Antonio Reguero nollasi hänet. Lahtelaisista lähimmäs pääsivät Jasin Assehnoun, joka nappasi haltuunsa Jean-Christophe Coubronnen pitkän avauksen ja harhautti yhden puolustaja. Markus Uusitalo IFK:n maalilla kuitenkin koppasi pallon syliinsä. Vetopaikalle ensimmäisellä jaksolla pääsi myös Altin Zeqiri, jonka laukaus kimposi Sakari Mattilasta kulmapotkuksi. Näin ollen tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

IFK tuli toiselle jaksolle hieman terävämmällä jalalla kuin Lahti. Punapaidat eivät kuitenkaan kyenneet hyödyntämään pallonhallintajaksoja tai erikoistilanteita. Lahti puolestaan joutui vetäytymään tiiviiksi puolustusmuuriksi ja iskemään nopeilla vastaiskuilla. Lahtelaisten nopeat hyökkäyspelaajat jäivät kuitenkin usein liian yksin ja maalipaikat jäivät syntymättä.

IFK tarvitsi voiton ja se haki ottelun lopussa maalia riskillä. Kotijoukkue rankaisikin viimeisen kymmenminuuttisen aikana luomastaan maalipaikasta. Sakari Mattila keskitti erikoistilanteen jälkitilanteesta ja Jerimiah Streng puski pallon vastustamattomasti verkkoon. Lopussa Lahti sai luotua hieman painetta, mutta kunnollisiin maalipaikkoihin mustapaidat eivät päässeet. Täten pisteet jäivät Helsinkiin.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli oli ottelun jälkeen pettynyt. Hän kertoi, että joukkueen taktisessa kurinalaisuudessa on vielä runsaasti parantamisen varaa. Zenelin mukaan tämän päiväinen ottelu oli koko joukkueelle hyvä paikka oppia.

– Minua harmittaa hyvin paljon joukkueen ja pelaajien puolesta. Olemme tehneet kovasti töitä viimeiset seitsemän viikkoa ja menneet kovaa. Osittain se väsymys ehkä näkyi, mutta emme voi mennä sen taakse. Tämänlaisessa pelissä pitää olla luonnetta ja sydäntä raapia vähän extraa itsestään. Tietyissä kaksinkamppailuissa ja tietyissä tilanteissa jäimme tänään kakkoseksi. Se näkyi valitettavasti myös lopputuloksessa. Meidän olisi pitänyt pystyä hallitsemaan kylmästi pelitapahtumia, mutta nyt me turhauduimme liian usein. Tämä oli meille hyvä opetus. Tämä oli meille askel taaksepäin, mutta nyt otamme opiksemme ja menemme kaksi askelta eteenpäin ja tulemme vahvempana takaisin, Zeneli summasi erittäin pettyneenä.

FC Lahden jatkopaikka riippuu KTP:n ja HJK:n välisen ottelun tuloksesta. Lahti etenee HJK:n tappiolla puolivälieräkarsintaan, muut tulokset tiputtavat Lahden jatkosta. Ottelun päivämäärä ei ole vielä selvillä HJK:n koronavirustartuntojen johdosta. Mikäli ottelua ei kyetä pelaamaan, tuomitaan se 0-0-tasapeliksi ja Lahti putoaa jatkosta.

FC Lahti:

Reguero; Coubronne, Lahti (v), Viitikko (v); Forss (v), Eninful (v), Sejdiu, Hertsi; Assehnoun (v), Lampinen, Zeqiri