Otteluraportti: FC Lahti taipui Kuopiossa

FC Lahti sai ottelun alkuun pahinta mahdollista shokkihoitoa, sillä nuori maalivahti Santeri Pakkanen joutui ensimmäistä kertaa kaivamaan pallon selkänsä takaa vain 35 sekuntin jälkeen. Gbolahan Salami pudotti Sebastian Sorsan keskityksen näyttävästi Solomon Duahille, joka pyssytti KuPS:n aikaiseen johtoon.

Kuhnurit toipuivat aikaisesta takaiskusta nopeasti. Viisi minuuttia myöhemmin KuPS-toppari Nikko Boxall puski huolimattomasti keskityksen 17-vuotiaalle Paavo Voutilaiselle, joka ampui upealla volleylaukauksella pallon ylänurkkaan ohi voimattoman kuopiolaisvahdin Otso Virtasen. Maali oli Voutilaiselle ensimmäinen kuhnuripaidassa.

Tämän jälkeen FC Lahti hyppäsi kuskin paikalle. Fareed Sadat ja Mikko Kuningas pääsivät yrittämään maalintekoa, mutta tuloksetta. Vaikka lahtelaiset pelasivat vuoden ehjimmän puoliaikansa, mentiin tauolle KuPS:n 2-1 johdossa. Takaiskussa oli epäonneakin mukana, kun Loorents Hertsi ohjasi kuopiolaisten keskityksen omaan maaliin vain sekunteja ennen taukovihellystä.

Tauon jälkeen Kuopio-hallin tekonurmelle asteli pirteä KuPS, mutta FC Lahti iski ensimmäisestä vastaiskustaan pelin tasoihin. Mikko Kuningas tarjoili hyvän syötön Pavel Osipoville, joka nosti pelivälineen komeasti yli vastaan tulleen Virtasen maalin takanurkkaan.

Paha nukahdus kulmapotkussa kuitenkin kostautui 66. minuutilla. Azubuike Ekwuekwe jatkoi Urho Nissilän keskityksen hyvin luukulle ja täysin vapaaksi unohdettu Salami ohjasi pallon maaliin. Lopullisen 4-2 kuoliniskun maalasi Ilmari Niskanen.

FC Lahden taisteluilme oli hyvä läpi ottelun, mutta huolimaton puolustuspeli koitui kohtalokkaaksi ja jatkopaikka Suomen Cupissa taisi karata käsien ulottumattomiin tämän vuoden osalta.

– Mielestäni peli oli kaksijakoinen. Ensimmäisellä puoliajan alkua ja loppua lukuun ottamatta esitys oli hyvää ja rohkaisevaa. Näytimme, että pystymme pelaamaan ketä tahansa vastaan, kunhan vain olemme rohkeita ja teemme hakemiamme asioita, kertoi FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas pelin jälkeen.

– Toisella puoliskolla jäimme jalkoihin. Kokemattomuus rupesi näkymään ja itseluottamus horjui. Tästä täytyy ottaa opiksi, takaiskut eivät saa nakertaa. Henkisellä puolella meillä on vielä kasvettavaa, ”Toke” jatkoi.

Positiivisella puolella puolestaan oli 17-vuotiaan topparin, joukkueen nuorimman pelaajan Paavo Voutilaisen ensimmäinen maali Kuhnureissa.

Voutilaisen maali tuli komealla volleylaukauksella.

– En varmaan ikinä ole tehnyt tuollaista maalia. Sain palloon hyvän osuman ja maali tietysti lämmittää, mutta päällimmäisenä fiiliksenä on kuitenkin pettymys, kommentoi Voutilainen osumaansa.

-Pelasimme paikoitellen erittäin hyvin, mutta paljon jäi parannettavaa joukkuepelaamisen suhteen.

FC Lahden pelit Suomen Cupissa ovat tältä erin, jos ei matemaattisesti ohitse, niin ainakin vaikeasti saavutettavissa. Voitot MP:tä ja JJK:ta vastaan eivät riitä, vaan jatkopaikkaan vaaditaan apuja muilta joukkueilta.

– Kyllä cup taitaa olla ikävä kyllä olla meidän osalta taputeltu ja keskittyminen alkaa kohti Veikkausliigaa. Meillä on hyviä harjoitusotteluita tulossa ennen kauden alkua, kertoi Korkeakunnas.

– Emme laita päätä pensaaseen. Ihan ok fiiliksellä tulevaisuutta kohti, päätti puolestaan Voutilainen.

KuPS – FC Lahti 4-2 (2-1)
1′ Solomon Duah 1-0
5′ Paavo Voutilainen 1-1
45′ Loorents Hertsi (Oma maali) 2-1
52′ Pavel Osipov 2-2
66′ Gbolahan Salami 3-2
82′ Ilmari Niskanen 4-2

FC Lahti: Santeri Pakkanen; Mikko Hauhia, Pyry Kärkkäinen, Paavo Voutilainen, Loorents Hertsi; Mikko Kuningas (v) (69. Masa Malen), Aleksi Paananen; Pavel Nazimov, Pavel Osipov (78. Joona Tapani), Santeri Hostikka; Fareed Sadat (69. Irfan Sadik)