OTTELURAPORTTI: FC Lahti taipui EBK:ille Ykkösessä

FC Lahti kärsi vierastappion Ykkösessä Esbo Bollklubbille. Ottelun loppulukemiksi kirjattiin espoolaisten 4—2-voitto. Lahden maaleista vastasivat Jia Haapea ja Katrin Kirpu. Kotijoukkueen Anne Koistinen osui kahdesti. Maalinteossa onnistuivat myös Floriana Haxhiu ja Jenny Pelkonen.

Ottelun alku oli vauhdikas ja molemmat onnistuivat maalinteossa ensimmäisellä vartilla. Esbo Bollklubb meni johtoon Jenny Pelkosen osumalla. FC Lahti kuitenkin kuittasi osuman heti seuraavalla minuutilla, kun Jia Haapea upotti pallon verkkoon.

Ensimmäinen jakso jatkui maalien jälkeen vauhdikkaana ja Espoossa nähtiin vielä kolme osumaa. Anne Koistinen vei EBK:in uudestaan johtoon jakson puolivälissä. Puolen tunnin pelin jälkeen Katrin Kirpu toi kuitenkin Lahden jälleen tasoihin. Tauolle lähdettiin EBK:in johdossa, sillä Floriana Haxhiu iski vielä 3—2-osuman jakson lopussa.

Toisella jaksolla Lahti pyrki tulemaan tasoihin ja saikin luotua muutaman maukkaan maalipaikan. Lahden kirin katkaisi lopulta kotijoukkueen Anne Koistinen, joka upotti päätöslukemiksi 4—2 jakson puolivälissä. Näin ollen pisteet jäivät Espooseen.

Neljän kierroksen jälkeen FC Lahti on Ykkösessä seitsemäntenä. Seuraavaksi lahtelaiset kohtaavat raumalaisen Pallo-Iirot Kisapuistossa. Ottelu pelataan sunnuntaina 14.5. kello 14.00 alkaen. Osta naisten edustusjoukkueen kannatuskausikortti tästä.

Kuva: Tomi Saarivirta