Otteluraportti: FC Lahti – SJK

FC Lahti onnistui kaatamaan maanantaina pelatussa kamppailussa sarjakolmosena majailevan SJK:n lukemin 1-0. Ottelun ainokaisen maalin iski Aristote Mboma. Myös seurojen kauden ensimmäinen kohtaaminen Lahdessa päättyi samoihin lukemiin.

Ensimmäinen vaarallinen maalipaikka nähtiin noin viiden minuutin pelin jälkeen. SJK pelasi hyökkäysalueen oikealla puolella hienon kombinaation, jonka tuloksena Tuco pääsi oivaan maalipaikkaan boksin sisälle. Lahdessa kulttipelaajan maineeseen edellisien kausien aikana noussut Tuco laukoi kuitenkin päin Henrik Moisanderia ja tämä selvitti tilanteen vaivatta.

Peli jatkui aaltoilevana. Kumpikin joukkue pyrki etenemään maltilla, mutta hyökkäyskolmanneksella oli ahdasta. Maalipaikoille murtautuminen oli vaikeaa kummankin joukkueen puolustaessa hyvin tarkasti.

40´ minuutin jälkeen Lahti sai luotua ensimmäisen puoliajan parhaan tilanteensa. Xhevdet Gela pelasi pallon keskialueella Hassan Sesaylle, joka puolestaan pelasi pallon nopeasti vierelleen Mika Ääritalolle. Ääritalo näki oikealla puolellaan nousua tekevän Jussi Länsitalon ja syötti pelivälineen Länsitalolle. Länsitalo keskitti matalana suoraan syötöstä ja pallo tuli boksin sisään Mikko Hauhialle. Hauhian laukaus kilpistyi SJK-puolustajiin, mutta pallo jäi elämään hänen jalkojen juureen. Hauhia sai törkättyä pallon vierelleen Ristolalle hyvään maalipaikkaan, mutta Ristolan voimakas laukaus karkasi yli maalin.

Puoliajalle siirryttiin 0-0 tilanteessa.

Puoliajalla Lahti vaihtoi kentältä pois Ääritalon ja kentälle asteli Petri Pasanen. Tämä tarkoitti myös ryhmitelmän muuttumista. Pasanen otti topparin paikan Joenmäen vierestä, Kärkkäinen siirtyi pykälän ylöspäin keskikentälle, Länsitalo siirtyi oikeaksi laitahyökkääjäksi ja Sesay puolestaan tippui vasemmaksi laitapakiksi Hauhian siirtyessä oikealle puolelle Länsitalon paikalle.

Toinen puoliaika jatkui samankaltaisena kuin ensimmäinen. SJK hallitsi ottelua hienokseltaan, mutta kaikki vieraiden puolittaiset maalipaikat päättyivät laukauksiin, jotka karkasivat ohi tai yli maalin.

Tunnin pelin jälkeen Matheus Alves korvasi kentällä Rafaelin.

Reilu viisi minuuttia tästä niin Toni Korkeakunnas käytti viimeisen pelaajavaihtonsa. Aristote Mboma kirmasi kentälle Länsitalon tilalle.

Vaihto ei olisi voinut olla onnistuneempi. Mboma ehti olla kentällä vain noin kymmenisen minuuttia, kun SJK:n maalivahdin Jere Koposen selän takana helähti. Lahti rakensi rauhallisesti hyökkäystään vasemmalla laidalla. Joenmäki avasi vasempaan laitaan Sesaylle, joka jatkoi pallon Mbomalle. Mboma syötti pallon keskemmälle Gelalle, joka pyöräytti pallon SJK:n pelaajien puristuksessa takaisin Mbomalle. Mboma kavensi hieman ja pelasi upean seinän Alvesin kanssa. Tämän jälkeen Mboma pääsi vastakkain Koposen kanssa ja sijoitti vasemmalla jalallaan tarkasti maalin oikeaan alakulmaan.

Johtomaalin jälkeen pelin viimeiset 20-minuuttia juoni oli selvä. SJK otti pallonhallinnan yhä selvemmin itselleen ja painoi hyökkäyksiä kohti Lahden maalia. SJK sai muutamaan otteeseen luotua tilanteen puolikkaita, mutta viimeistely-yrityksistä puuttui laatu. Laukaukset ja keskitykset karkailivat, eikä Moisander joutunut venymään huippupelastuksiin.

Lahden puolustus kesti kunniakkaasti SJK:n lopun myllytyksen ja näin kolmen pisteen potti jäi mastojen juurelle.