placeholder

Otteluraportti: FC Lahti – SJK 1-0 (0-0)

Peli alkoi rauhallisesti tunnustellen ja molemmat joukkueet ottivat tuntumaa heikolta vaikuttaneeseen pelialustaan. SJK loi ottelun ensimmäisen maalipaikan kymmenen minuutin jälkeen. Erfan Zeneli nosti pallon FC Lahden selustaan, josta Billy Ions ohjasi sen maalille. Anatole Abang nousi korkeimmalle, mutta pusku karkasi yli maalin.

Hetkeä myöhemmin Santeri Hostikka näytti henkilökohtaista taitoaan pistämällä pallon niin Richie Dormanin kuin Marc Valesin jalkojen välistä ennen syöttöään keskustaan. Hendrik Helmke ei kuitenkaan saanut hyvää osumaa palloon, eikä toisessa aallossa ollut Drilon Shala päässyt laukomaan.

Alun jälkeen pelissä nähtiin suvantovaihe, eikä kumpikaan joukkue pystynyt luomaan maalipaikkoja. Puolen tunnin jälkeen Hendrik Helmke löysi boksista Stenion, joka harhautti Dormanin ja laukoi kohti takanurkkaa, mutta hieman ohi maalin.

Toisen puoliajan alkuun nähtiin vaarallinen tilanne, kun Vales ja Helmke löivät päänsä yhteen hurjannäköisesti. Lopputuloksena Helmke jouduttiin vaihtamaan kentältä ja hänen tilalleen asteli Loorents Hertsi. Myös Vales jätti kentän. Molemmat jatkoivat matkaansa suoraan sairaalaan yhteentörmäyksen seurauksena.

SJK:n Billy Ions oli vaarallinen ja oli siirtää vieraat johtoon Johannes Laaksosen pystypallosta, mutta FC Lahden onneksi Ionsin kosketus oli liian kova palloon ja tilanne kuivui kasaan.

Mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän ottelu muuttui taistelupalloksi, koska nurmen kunto heikkeni selvästi. Kumpikaan joukkue ei pystynyt pelaamaan omaa peliään ja se näkyi. Maalipaikat olivat todella harvassa.

Loppujen lopuksi se oli Stenio, joka nousi FC Lahden sankariksi. Pyry Kärkkäinen lähetti upean pystypallon SJK:n linjan taakse, johon Stenio ehti ensimmäisenä. Brassihyökkääjä nosti tyylikkäästi pallon verkkoon yli Mihkel Aksalun ja viimeisteli jo kauden kolmannen osumansa. Maali jäi myös ottelun ainokaiseksi ja toi FC Lahdelle kolme pistettä.

FC Lahti on näin ainoa joukkue, joka on Veikkausliigassa edelleen tappioitta.

– Meillä on ollut hyvä startti ja pitää olla tyytyväinen. SJK tuli paremmin peliin, mutta me hoksasimme toisella puoliajalla, miten toimia tällaisella kentällä, kertoi päävalmentaja Toni Korkeakunnas pelin jälkeen.

Helmken loukkaantumiseen saatiin myös pientä päivitystä.

– Minulle kuvailtiin, että Helmkellä on Mercedes Benz logon mallinen iso haava päässä ja on ainakin kaksi viikkoa poissa. Hänellä laitettiin iso määrä tikkejä. Nämä ovat ikäviä, mutta kick and rush jalkapallossa tällaista tapahtuu. Olisi kiva pelata pelejä alustalla, jonka molemmat joukkueet ansaitsevat, Korkeakunnas kertoi.

Katso ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus alta.


FC Lahti: Vasjutin; Hauhia, Taimi, Kärkkäinen, Sesay; Paananen, Helmke (51. Hertsi), Kuningas; Hostikka (64. Simonovski), Stenio (87. Nazimov), Shala

FC Lahti – SJK 1-0 (0-0)
82. Stenio 1-0