Otteluraportti: FC Lahti – RoPS

FC Lahden kauden viimeinen ottelu päättyi katkeraan 1-4 tappioon RoPSia vastaan. Lahden ainokaisen viimeisteli Matheus Alves ja vieraiden osumista vastasivat tuore maalikuningas Aleksandr Kokko kolmeen otteeseen sekä Moshtagh Yaghoubi. Lahti sijoittui sarjassa viidenneksi, kun taas RoPS pokkasi kaudesta hopeamitalit.

RoPS tuli peliin erittäin kovalla sykkeellä ja otti pelin selvästi hallintaansa. Paine pysyi Lahden kenttäpuolella ja ensimmäinen vaarallinen maalipaikka syntyi 9´ minuutilla. John William pääsi Juha Pirisen hyvän esityön jälkeen laukomaan boksin sisältä, mutta Pyry Kärkkäinen sai jalkansa viime hetkillä laukauksen tielle ja peliä jatkettiin kulmapotkulla.

22´ minuutin kohdalla Ville Saxman pääsi kokeilemaan laukaustaan reilusta 16-metristä RoPSin hyvän hyökkäyksen päätteeksi, mutta hänen terävä kutinsa painui hieman ohi vasemmasta alakulmasta.

Hetkeä myöhemmin toisella puolella kenttää nähtiin kyseenalainen tilanne, kun Jasse Tuominen revittiin kumoon boksin sisällä. Erotuomari Ville Nevalainen ei kuitenkaan nähnyt tilanteessa rikettä ja peli sai jatkua.

Pelin 27´ minuutilla nähtiin avausmaali. RoPS sai vapaapotkun reilusta 20-metristä ja sitä asettui antamaan Yaghhoubi. Yagbhoubin laukaus oli millintarkka ja upposi vastustamattomasti maalin oikeaan laitaan jättäen Miikka Mujusen voimattomaksi.

Seuraavaa maalia ei tarvinnut kauaa odotella. Peli ehti vanheta ensimmäisen maalin jälkeen vain muutaman minuutin, kun Mujusen takana helähti jälleen. Pallo pelattiin Lahden puolustuslinjan taakse ja juoksukilpaan lähtivät Jani Tanska sekä Kokko. Kokko rymisteli Tanskan selustasta palloon käsiksi Mujusen ja Tanskan kommunikaatio virheen seurauksena. Kokolla oli lopulta helppo työ laittaa pallo tyhjään maaliin.

34´ minuutin kohdalla Mikko Hauhia pääsi pyssyttämään vastapalloon 16-rajalta, mutta Tomer Chencinski pystyi tämän kuitenkin torjumaan. Tilanne kuitenkin jatkui ja hetkeä myöhemmin Tanska päätti kokeilla hakea kaukaa laukausta. Laukaus lähti erinomaisesti ja suuntautui kohti yläkulmaa. Chencinski pystyi kuitenkin tämän tulisen laukauksen torjumaan yli päätyrajan.

Puoliajalle siirryttiin 0-2 tilanteessa.

Puoliajalla Lahti teki yhden pelaajavaihdon, kun Pekka Lagerblom otti kentällä Mika Ääritalon paikan.

Toinen puoliaika oli ehtinyt vanheta vain pari minuuttia, kun Alves käänsi pallon oikeaan laitaan Tuomiselle. Tuominen leikkasi keskemmälle laukaisupaikkaan, mutta hänen laukauksensa suuntautui päin Chencinskiä, joka koppasi pallon varmasti syleilyynsä.

58´ minuutilla Janne Saksela pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta ja hänen laukauksensa muutti ikävästi suuntaa Hauhiasta. Mujunen onnistui kuitenkin tämän tilanteen selvittämään.

65´ minuutin kohdalla päättyi yksi kaikkien aikojen suomalaispelaajan ura. Petri Pasanen jätti kentän suurten suosion osoitusten saattelemana ja hänet kentällä korvasi Rafael.

67´ minuutilla Alves haki terävän leikkauksen jälkeen kierteisellä laukauksella oikeaa alakulmaa, mutta se meni niukasti maalin ohi.

Lahti sai pikkuhiljaa luotua hyvää painetta RoPSin kenttäpäätyyn ja 81´ minuutin jälkeen se tuotti tulosta kavennusmaalin muodossa. Mikko Kuningas peippaili päätyrajan tuntumassa ja pelasi taidokkaasti pallon Xhevdet Gelalle. Gela lähetti välittömästi keskityksen maalinedustalle ja tuohon keskitykseen ensimmäisenä väliin pääsi Alves. Alves puski pallon hallitusti RoPSin maaliin ja näin Lahden takaa-ajo sai tuulta alleen.

Takaa-ajo tyssäsi kuitenkin pian, kun RoPSille tuomittiin rangaistuspotku Tuomisen kaadettua Pirinen boksin sisällä. Rangaistuspotkun maaliin vuorenvarmasti upotti Kokko.

Lahti käytti tämän jälkeen viimeisen pelaajavaihtonsa, kun Aristote Mboma korvasi kentällä Tuomisen.

Päivän toinen rangaistuspotku nähtiin toisessa kenttäpäädyssä Lagerblomin mentyä nurin boksin sisällä, kun oltiin jo ottelun lisäajalla. Rangaistuspotkua asettui antamaan Alves, jonka laukaus karkasi kuitenkin taivaan tuuliin.

Ei kahta ilman kolmatta. Vielä ennen ottelun päättymistä RoPSille vihellettiin toistamiseen rangaistuspotku. Nähtiin edellisen toisinto, kun Kokko ampui täplältä pallon viileästi verkon perukoille ja kiilasi päivän kolmannella osumallaan liigan maalikuninkaaksi.

Lopulta erotuomari Nevalainen vihelsi pelin päättyneeksi ja näin loppulukemat 1-4 jäivät voimaan.