Otteluraportti: FC Lahti – PS Kemi

FC Lahti nappasi arvokkaan 1-0 -voiton aurinkoisella Hiihtiksellä PS Kemistä. Ottelun ainoan maalin teki brassihyökkääjä Euller. Ikävän jälkimaun ottelusta kuitenkin jätti nuoren maalivahdin Miikka Mujusen ja Hassan Sesayn loukkaantumiset. Mujusella hajosi polvi ja Sesay sai aivotärähdyksen.

Ottelu alkoi Lahden hallinnalla. Jasse Tuominen, Aleksi Paananen ja Euller saivat puolittaiset paikat, mutta vedot viuhuivat ohi ja yli. Puolen tunnin kohdalla Ivan Solovjov täräytti pallon Mikko Vilmusen vartioiman maalin ylähirteen, mutta lähemmäs maalia Lahti ei päässyt. Kemin yritykset kilpistyivät viimeistään loistavan ottelun pelanneeseen Mujuseen.

Toisella jaksolla Lahti jatkoi hallintaa. Vajaan kymmenen minuutin pelin jälkeen Jussi Länsitalon keskitys karkasi toiselle puolelle Mikko Hauhialle. Kapteenin keskitys rangaistusalueelle tavoitti Eullerin, joka otti pallon kauniisti rinnalla haltuun. Kemiläisten repimisestä huolimatta brassi sai punnerrettua laukauksen, joka painui ohi Vilmusen ja siirsi Lahden 1-0 -johtoon. Euller tarjoili tuuletuksessaan kunnon annoksen sambaa pääkatsomolle.

Maalin jälkeen Lahti passivoitui hieman ja kaksi minuuttia myöhemmin Kemi olikin iskeä. Billy Ions pääsi ampumaan tulisesti, mutta Mujunen torjui pallon tyylillä. Viimeisen puolen tunnin aikana Mujuselle kertyi toistakymmentä torjuntaa. Vaarallisin paikka syntyi vartti ennen loppua, kun Kemi sai puskettua kulmasta pallon Mujusen käsien kautta ylähirteen. Jatkopallossa ensimmäisenä ollut Kaby Djalo toimitti pallon maaliin, mutta oli paitsioasemassa.

Viimeisen kymmenen minuutin aikana Mujusta paikkailtiin useaan otteeseen ja lopulta nuoren kassarin polvi sanoi itsensä irti ja hän joutui jättämään kentän. Kuuden minuutin lisäajalla PS Kemi keskittyi viljelemään palloa Pyry Kärkkäisen ja Jani Tanskan päähän. Kuhnurit saivat myös muutaman harppuunahyökkäyksen. Solovjovilla ja Länsitalolla oli loistavat paikat, mutta vetojen lähdöt kestivät liian kauan ja kemiläispuolustus kerkesi väliin. Lopulta päätuomari Dennis Antamo päästi lahtelaisyleisön piinasta ja aloitti voitonjuhlat.