placeholder

Otteluraportti: FC Lahti pettyi Vaasassa

Ottelu alkoi varsin vauhdikkaasti. Kuuden peliminuutin kohdalla Andre Clennon karkasi lahtelaispuolustukselta. Miikka Mujunen tuli loistavasti vastaan ja pakotti Clennonin nopeaan laukaukseen. Veto kuitenkin painui selkeästi ohi lahtelaismaalin.

Lahti onnistui 12. minuutilla. Marko Simonovski murtautui Vepsu-puolustuksen läpi ja Juho Hakola nykäisi makedonialaisen nurin rangaistusalueen sisällä. Pallo vietiin pilkulle ja vetäjäksi asettui Henri Anier. Viron maajoukkuemies sijoitti pallon varmasti ohi maanmiehensä Marko Meeritsin ja Lahti siirtyi 1-0-johtoon.

Hieman ennen puolen tunnin täyttymistä Raita iski. Hakola antoi millintarkan sivuvaparin, jonka vapaaksi jäänyt Clennon pääsi puskemaan vastustamattomasti ohi Mujusen. Samoissa 1-1-lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Tauon jälkeen Lahti rynnisti koko voimalla, mutta VPS puolusti tiiviisti, eikä Lahti päässyt huippupaikoille. Noin vartti ennen loppua VPS-legenda Veli Lampi asteli viimeistä kertaa pois Hietalahden nurmelta. Hetkeä myöhemmin myös toinen ikoni, Ville Koskimaa poistui kentältä.

Kuusi minuuttia ennen loppua Lahti sai kylmää vettä niskaansa. Igor Jovanović ja Steven Morrisey törmäsivät toisiinsa ja lahtelaistopparin jalka osui vaasalaisen takaraivoon. Jovanovićille näytettiin suoraa punaista korttia ja Lahti joutui kirimään loppuottelun vajaalla.

Seuranneesta vapaapotkusta Mujunen nappasi kaksi haamutorjuntaa. Ensin hän torjui Sebastian Strandvallin tulisen vapaapotkun ja paluupallosta hän nollasi vielä Timi Lahden ja piti Kuhnurit vielä pelissä mukana.

Kesken lahtelaispainostuksen Vepsu kuitenkin rankaisi. Marko Meerits avasi kulmapotkun jälkeen nopeasti Morriseylle, joka karkasi puolittain yksin läpi. Jamaikalainen onnistui syöttämään maalin edustalle vapaasti kirmanneelle Strandvallille, jolla oli helppo työ siirtää pallo maaliin ja jättää Lahti pisteittä.

FC Lahden pitkäaikainen kapteeni Mikko Hauhia oli äärimmäisen pettynyt ja niukkasanainen ottelun jälkeen. Lahden ainoa tavoite oli voitto ja se karkasi Lahden käsistä.

– Tappio, siinä on lyhyesti tiivistettynä koko peli. Voitto oli ainoa tavoite. Rynnistimme koko pelin, mutta tämän enempää emme saaneet. Teimme maalin, mutta päästimme kaksi helppoa, kertoi pettynyt kapteeni.

Lahden tappio tietää mitalin karkaamista, mutta taistelu europaikasta jatkuu vielä viimeiseen otteluun. Lahti kohtaa ensi viikon lauantaina Hiihtiksellä HIFK:n, jolla myös on valtavat panokset ottelussa.

FC Lahti:
Anier

Mujunen; Hauhia, Kärkkäinen, Jovanović; Hertsi (v) (76′ Hostikka), Helmke (89′ Kuningas), Paananen, Sesay; Anier, Simonovski, Stênio (76′ Sadat)

– Tommi Leirilaakso