Otteluraportti: FC Lahti palasi kentille voitokkaana

Lahti palasi kentälle hyvällä jalalla, vaikka molempien pelissä näkyi pitkä tauko. Lahden prässi teki Hongan pelinavaamisen haastavaksi ja Honka joutui roiskimaan palloa Mikko Viitikon ja Timi Lahden päihin. Kari Arkivuon ja Jean-Christophe Coubronnen nousut aiheuttivat Hongalle myös vaikeuksia.

Ensimmäisen vartin jälkeen Honka sai otetta. Peliä oli takana noin 20 minuuttia, kun ottelussa nähtiin avausosuma. Macoumba Kandji katkaisi lahtelaissyötön. Hän kuljetti hieman palloa ja pelasi lopulta Arlind Sejdiun nokikkain Patrick Rakovskyn kanssa. Sejdiu upotti pallon etukulmasta sisään ja siirsi kotijoukkueen 1-0-johtoon.

Honka hallitsi näennäisesti seuraavat 20 minuuttia. Lahti puolusti kuitenkin kurinalaisesti ja pyrki iskemään nopeasti vastaan. Aivan jakson lopussa Lahti sai vielä hyvän painostusjakson, mutta tauolle lähdettiin kotijoukkueen johdossa.

Honka vaihtoi tauolla kaikki kenttäpelaajansa ja Lahtikin suoritti muutaman vaihdon. Kentälle vaihdettu Valdrin Rashica olikin heti pahanteossa ampuen kahdesti tulisesti. Honka kuitenkin blokkasi vedot.

Toista jaksoa oli takana kymmenen minuuttia, kun Lahti tasoitti. Vahid Hambo ja Mikko Kuningas riistivät pallon yhdessä syvällä Hongan alueella ja pallo ajautui Jasin Assehnounille. Nuoren laitakiitäjän tulinen kaukolaukaus upposi komeasti Hongan maalin alakulmaan ohi Markus Uusitalon ja Lahti tasoitti. Heti maalin jälkeen Lahti oli iskeä uudestaan. Mikko Viitikko pelasi pystysyötön Jasin Assehnounille, joka keskitti pallon maalille. Dimitry Imbongo namutteli ja pudotti pallon vielä Vahid Hambolle, mutta Hambo ei aivan ylettänyt palloon.

Hetkeä myöhemmin Lahti onnistui namuttelussaan. Altin Zeqiri juoksi läpi Hongan puolustuksen ja syötti pallon Vahid Hambolle. Tällä kertaa kärkiparin yhteispeli toimi ja Hambo siirsi pallon vielä Dimitry Imbongolle, jolla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin.

Lahden maalin jälkeen Honka sai jälleen otetta. Jean Marie Dongou oli karata Lahden puolustukselta. Paikalle rynnännyt Valdrin Rashica potkaisi pallon täysillä pois Dongoun ulottuvilta. Rashican purkupallo oli suuntaamassa Lahden maaliin, mutta Lahden onneksi pallo jysähti Patrick Rakovskyn vatsalihaksiin ja Lahti säästyi.

Viimeisellä kymmenminuuttisella Honka haki tasoitusmaalia. Jonas Levänen ja Demba Savage pääsivät kertaalleen puskemaan tuloksetta. Toisessa päässä Mikko Kuninkaan vaarallinen vapaapotku oli lisätä Lahden johtoa, mutta lisämaaleja ei ottelussa nähty. Näin ollen Lahti nappasi tasapainoisen 2-1-voiton.

FC Lahti:

Assehnoun, Imbongo

Rakovsky; Lahti (’85 Isotalo), Viitikko, Arkivuo (’46 Zeqiri); Coubronne, Eninful, Virta (’46 Rashica), Kuningas, Assehnoun (v); Hambo (v) (89′ Jäntti), Imbongo (’77 Klinga)