Otteluraportti: FC Lahti nousi takamatkalta voittoon

FC Lahden naisten edustusjoukkue kaatoi tiistaina FC Futuran Kakkosen kamppailussa Kisapuistossa lukemin 2-1. FC Lahden maaleista vastasivat Jia Haapea ja Anita Abu. Vierailijoilta osui Jessica Hanén.

Ottelu alkoi FC Lahden hienoisessa hallinnassa, mutta kotijoukkue ei saanut hyödynnettyä hallintaansa maalipaikoiksi. Porvoolainen FC Futura vetäytyi hyvin alas ja pyrki avaamaan pitkillä palloilla peliä. FC Lahden topparikaksikolla Salla Lehtomäellä ja Martta Laitisella oli helppo työ napsia palloja takaisin kotijoukkueelle.

Jakson puolivälissä vierailija kuitenkin onnistui. Emmiina Taivassalo kaadettiin rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Jessica Hanén ei jättänyt lahtelaiskassari Vilma Viitikolle mahdollisuuksia, vaan upotti pallon tarkasti alakulmaan.

Maali piristi vierailijoita ja vain minuutteja myöhemmin porvoolaiset saivat luotua toisen maalipaikan. Nora Niinikosken pusku nousi kuitenkin yli lahtelaismaalin. Myös Sandra Wikman pääsi kokeilemaan, mutta Viitikko koppasi varmasti Wikmanin tulisen kudin. Lahtelaisten paras paikka ensimmäisellä jaksolla tuli Heljä Jokelalle. Jokelan pienestä kulmasta ampuma veto nousi kuitenkin yli maali ja näin ollen tauolle lähdettiin vierailijoiden johdossa.

Toisen jakson alussa Futuralla oli vahva vaihe, mutta Lahti kesti sen. Hieman ennen tunnin täyttymistä Lahti tuli hetkessä tasoihin ja meni ohi. Veera Kronqvist nousi vauhdilla laidalta ja pelasi matalan pallon pilkun tietämille. Jia Haapea oli paikalla ja siirsi pallon alakulmaan. Hetkeä myöhemmin Haapea riisti itse pallon syvällä vastustajan alueella ja leikkasi keskelle. Hän näki laidaltaan nousevan Kronqvistin ja pelasi pallon laitaan. Kronqvist ampui tulisesti ja Futuran maalivahti Janita Partanen torjui eteensä. Paluupallossa oli ensimmäisenä Anita Abu, joka vei Lahden 2-1-johtoon.

Maalien jälkeen Futura sai jälleen otetta pelistä ja pakotti lahtelaiset puolustuskannalle. Noora Pellikka ampui avopaikasta niukasti yli ja Peppi Puhakan kaukolaukaus jysähti yläputkeen. Viimeisillä minuuteilla Futura toimitti palloa toistuvasti Lahden boksiin, mutta uhrautuvasti pelannut lahtelaispuolustus kesti paineen ja pisteet jäivät Porvoonjoen yläjuoksulle lukemin 2-1.

Neljän pelatun ottelun jälkeen FC Lahti on Kakkosessa viidentenä. Pisteitä lahtelaisilla on kasassa seitsemän. Seuraavaksi Lahti kohtaa kotonaan perjantaina 17.6. lappeenrantalaisen PEPOn Kisapuistossa.