OTTELURAPORTTI: FC Lahti nousi komeaan voittoon

FC Lahti nousi 3—2-voittoon Kisapuistossa Ykkösen ottelussa Pallo-Iiroja vastaan. Lahtelaisosumista vastasivat Katrin Kirpu, Jia Haapea ja Venla Haikala. Pallo-Iirojen maalit merkittiin Sanni Kuusistolle ja Helmiina Luomalle.

FC Lahti aloitti ottelun vahvasti ja loi alussa kauniilla sommitelmilla muutaman puolittaisen maalipaikan. Pallo-Iirot kuitenkin nappasivat pian hallinnan itselleen ja siirtyivät vartin pelin jälkeen johtoon. Maija Kartan kulma tuli takatolpalle Sanni Kuusistolle ja Kuusistolla oli helppo työ siirtää vierailija johtoon.

Maalin jälkeen Lahden peli oli sekavaa ja Pallo-Iirot voitti kaksinkamppailut. Vierailija onnistui myös tuplaamaan johdon puolen tunnin pelin jälkeen. Helmiina Luoma karkasi purkupallosta ja viimeisteli raumalaiset 2—0-taukojohtoon.

Lahti paransi otteitaan huomattavasti toiselle jaksolle. Aamu Kinnunen oli jo lähellä kaventaa tunnin kohdalla, mutta keskikenttäpelaajan veto kilpistyi tolppaan. Lopulta Katrin Kirpu onnistui kaventamaan ottelun tarkan alakulmalaukauksen seurauksena.

Kavennusosuma toi Lahdelle virtaa ja kotijoukkue kykeni luomaan liukuhihnalta maalipaikkoja. 20 minuuttia ennen loppua Jia Haapea tasoitti Venla Haikalan kulmapotkusta. Haikala vastasi itse voitto-osumasta kymmenen minuuttia ennen loppua. Hän laittoi kierteisen kulman maalille ja pallo painui suoraan verkkoon tuoden lahtelaisille kolme pistettä.

Voittomaalin tehnyt puolustaja Venla Haikala oli tyytyväinen Lahden toisen jakson esitykseen. Hänen mukaansa voitto oli tärkeä myös henkisesti muutaman vaikean ottelun jälkeen. Haikalan mukaan Lahti pystyi toisella jaksolla riisumaan vieraat aseistaan.

– Totta kai nyt on hyvät fiilikset, kun tuli vihdoin voitto muutaman vaikean pelin ja pistemenetyksen jälkeen. Toisella jaksolla saimme asenteen kuntoon ja meillä oli halu voittaa. Vastustajan pelitapa tuli myös tutummaksi ja saimme heidän aseensa pois. Voittomaalissa yritin laittaa sisään päin kiertävän pallon maalille, kuten olimme sopineet. Nyt se meni sisään, Haikala summasi.

Voitto nosti FC Lahden Ykkösen viidenneksi. Seuraavaksi Lahti kohtaa Nummelan Palloseuran Suomen Cupissa. Seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 10.6. jolloin vieraaksi saapuu KTP.

FC Lahti:

Kirpu, Haapea, Haikala

Leppänen; Yli-Suvanto, Mansanthia, Haikala, Majander; Haapala, Kinnunen, Takanen, Kirpu; Haapea, Savolainen

Teksti: Tommi Leirilaakso

Kuva: Taneli Okkonen