Otteluraportti: FC Lahti nappasi voiton Helmken maaleilla

FC Lahden avauskokoonpanossa oli paljon nuorta voimaa. Joona Tapani aloitti oikeana laitapuolustajana ja keskikentän keskustan muodostivat Masa Malen, Oskari Kekkonen ja Mikko Kuningas.

Kuhnurit menivät hermostuneen alun jälkeen johtoon Drilon Shalan osumalla, mutta Ascó iski takaisin rangaistuspilkulta ennen taukovihellystä.

Puoliajalla FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas vaihtoi kentälle Hendrik Helmken, Pavel Nazimovin sekä Aleksi Paanasen ja heti alkoi tapahtua. Ensin Nazimov tarjoili ja Helmke viimeisteli varmasti pallon verkkoon kuin vain minuutti oli kulunut toista puoliskoa. Illan toisen osumansa Helmke viimeisteli boksin ulkopuolelta lähteneellä komealla laukauksella alanurkkaan.

Ascó pääsi vielä maalin päähän, mutta ei enää tasoihin ja FC Lahti otti toisen puoliajan rynnistyksellään 3-2 voiton.

– Kaikki sai pelata, eikä tullut loukkaantumisia. Siihen olen tyytyväinen. Saimme leirikasteen, Korkeakunnas kertoi pelin jälkeen.

Kapteeninnauhaa kantanut Drilon Shala osoitti ottelussa monipuolisuutensa. Hän aloitti laitahyökkääjänä, siirtyi kärkimieheksi ja pelasi lopulta laitapuolustajana.

– Shala on tullut hyvin mukaan ja ollut meille arvokas pelaaja, kun sopimus saatiin kasaan, ”Toke” kehaisi.

Shala itse iloitsi vuoden ensimmäisestä maalistaan kuhnuripaidassa.

– Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hakemista ja vastustaja pelasi ihan hyvin, mutta toisella puoliajalla saimme draivin päälle. Olen iloinen joukkueen puolesta ja kauden ensimmäisestä maalista. Tästä on hyvä jatkaa.

FC Lahti kohtaa tulevana perjantaina Saloun harjoitusleirin toisessa ottelussa ruotsalaisen Falkenbergs FF:n.

FC Lahti – FC Ascó 3-2 (1-1)
37. Drilon Shala 1-0, 46. Hendrik Helmke 2-1, 70. Helmke 3-1

FC Lahden kokoonpano: Pakkanen (46. Tiainen); Sesay, Jovanovic (46. Paananen), Voutilainen, Tapani; Malen, Kekkonen, Kuningas (60. Sadik); Hostikka (46. Nazimov), Sadat (46. Helmke), Shala