placeholder

Otteluraportti: FC Lahti nappasi europaikan voitolla HIFK:sta

Ottelu oli kentän kunnosta ja panoksista johtuen todellista taistelupalloa, jossa ei maalipaikoilla juhlittu. FC Lahti sai kulmapotkun vajaan 20 minuutin pelin jälkeen. Hendrik Helmken antama pallo löysi etutolpalta Pyry Kärkkäisen, joka nikkasi kauden ensimmäisen maalinsa.

HIFK joutui vaihtamaan maalivahtiaan hieman ennen puolta tuntia, kun Carljohan Eriksson loukkaantui. Tolppien väliin astunut Tomi Mikkelsson suoriutui debyytistään kuitenkin kunnialla torjuen muun muassa Henri Anierin tulisen laukauksen.

Heti puolen tunnin jälkeen HIFK rankaisi. Mika Väyrynen purjehti lahtelaispuolustuksen ohi ja pääsi syöttämään pilkun kohdille kirmanneelle Pekka Sihvolalle. Liukkaan Sihvolan varma sijoitus ohitti Miikka Mujusen ja IFK tasoitti pelin. Samoissa 1-1-lukemissa siirryttiin myös tauolle.

Toisella jaksolla Lahti nosti hyökkäystä riskillä ja HIFK haki puolestaan johtomaalia terävillä vastaiskuilla. Tuomas Aholla ja Pekka Sihvolalla oli hyvät paikat siirtää IFK johtoon, mutta lahtelaispuolustus pelasi uhrautuvasti liukuen pallojen eteen.

Vapauttavaa voitto-osumaa saatiin odottaa lisäajalle. Fareed Sadat karkasi yksin läpi. Nuori hyökkääjä sai juosta yli 30 metriä yksinäisyydessä. Tomi Mikkelsson tuli vastaan maaliltaan ja Sadat ohitti Mikkelssonin syöttämällä viereen kirmanneelle Santeri Hostikalle, joka laittoi pallon tyhjään maaliin ja räjäytti Hiihtiksen katsomot riemuun, joka kuului Lahden rajoille saakka. Voitto tarkoitti europaikkaa Lahdelle ja päätösvihellyksen jälkeen ilo oli ylimmillään.

Ottelun sankari Santeri Hostikka oli pelin jälkeen sanaton. Hän ei löytänyt yhtään sanaa kuvaamaan sitä olotilaa, joka nuorukaisella oli päällä. Hän kuitenkin myönsi, että ottelu meni hieman tiukaksi. Hostikka jakoi myös kiitosta maalin syöttäneelle Sadatille.

– Ei löydy sanoja nyt. Minulla on mahtava olotila. Pelistä en osaa nyt sanoa mitään. Se meni vähän tiukaksi, mutta ansaitsimme europaikan. Sadat antoi kunnian tehdä maalin. Tiesin, että hän syöttää ja minun täytyi vain varoa paitsiota. Loppusyksy oli vaikea, mutta uskoimme omaan tekemiseen, vaikka edelliset ottelut menivät ihan penkin alle, Hostikka analysoi.

Myös päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli ottelun jälkeen helpottunut. Vaikea loppukausi sai upean päätöksen. Hän myönsi, että ottelu oli lähinnä taistelupalloa. Kaiken kaikkiaan Korkeakunnas oli ylpeä joukkueestaan.

– Tämä on seurahistorian kolmas europaikka ja se on upea saavutus. Syksy oli meille vaikea, mutta vaikeuksien kautta nousimme voittoon. Pelasimme lopun riskillä ja se kannatti. Armeijan pojat nousivat sankariksi. Oma pelimme ei ollut helppo. Vastustaja rankaisi ensimmäisestä tilanteesta ja se on ollut vähän loppusyksyn kuva. Nyt on kuitenkin huikea olotila ja olen erittäin ylpeä koko joukkueesta, Korkeakunnas kertoi.

FC Lahti kiittää kaudesta kaikkia katsojiaan ja tukijoitaan. Nähdään ensi vuonna.

FC Lahti – HIFK 2-1 (1-1)
18. Pyry Kärkkäinen 1-0
32. Pekka Sihvola 1-1
90. Santeri Hostikka 2-1

FC Lahti: Mujunen; Hauhia, Kärkkäinen, Voutilainen, Taimi; Helmke, Paananen, Hertsi (v) (82′ Sadat); Anier, Simonovski (v), Stênio (74′ Hostikka)

– Tommi Leirilaakso