placeholder

Otteluraportti: FC Lahti murskasi mestarijoukkue IFK Mariehamnin

Se oli kuitenkin vierasjoukkue IFK Mariehamn, joka aloitti maalinteon 22. minuutilla. Brian Span tarjoili laidalta matalan keskityksen, jonka Robin Sid jatkoi ensimmäisellä kosketuksellaan hienosti takanurkkaan.

Vieraiden iloa ei kuitenkaan kestänyt kuin kymmenisen minuuttia, kun Lahden Stadionilla alkoi Kuhnuri-show. Ensin Santeri Hostikka tasoitti pelin kierteisellä vapaapotkulla, joka painui vastustamattomasti maalin takanurkkaan. Heti perään ensimmäisen avauskokoonpanopaikkansa Lahdessa saanut Henri Anier pommitti vasurillaan vastustamattoman laukauksen takanurkkaan.

Seuraavaksi Mikko Hauhia teki esityön ja Anier iski pallon vasemmalla jalallaan toistamiseen ohi Andreas Vaiklan. Näin FC Lahti iski kahdeksan minuutin sisään kolme maalia ja IFK Mariehamnin selkäranka napsahti. Marko Simonovski iski tulostaululle vielä lukemat 4-1 ennen taukovihellystä. Tähän maaliin esityön teki puolestaan Aleksi Paananen.

IFK Mariehamn tuli vahvasti toisen puoliajan alkuun. Joukkue oli selkeästi sisuuntunut ja ärsyyntynyt ensimmäisen puoliajan tuloksesta. Yksi vastaisku tuotti tulosta ja Aleksei Kangaskolkka lähetti Robbin Sellinin pahantekoon 68. minuutilla. Ruotsalaislaituri viimeisteli varmasti ja toi vieraat kahden maalin päähän. Tämän jälkeen Brian Span otti ottelun toisen varoituksensa ja lensi suihkuun.

Miesylivoimalla Stenio ja Mikko Kuningas iskivät vielä maalit mieheen ja lopulta FC Lahti juhli upeaa 6-2 kotivoittoa IFK Mariehamnista.

– Turhaa tässä on ylianalysoida, jos voittaa 6-2 hallitsevan Suomen mestarin. Tosi ylpeä ja tyytyväinen olen joukkueesta. Olen pitkään sanonut, että tässä ryhmässä on valtavasti itseluottamusta ja ammattimaisuutta. Kun jäimme 0-1 tappiolle, niin se ei vaikuttanut noihin jätkiin mitenkään, Korkeakunnas kiitteli.

Ilonaiheita ottelussa oli monia, mutta hyökkääjien onnistuminen laajalta rintamalta lämmitti Korkeakunnaksen mieltä. Henri Anier, Stenio, Marko Simonovski ja Santeri Hostikka onnistuivat kaikki maalinteossa.

– Meillä on tällä hetkellä paljon vaarallisia hyökkääjiä, jotka pystyvät ratkaisemaan tänään pelejä. Tänään kaikki heistä osuivat maaliin, jopa Stenio, joka tuli hetkeä aikaisemmin vaihdosta sisään, Korkeakunnas hehkutti.

– Henri (Anier) on pelannut kohta puolitoista peliä ja tehnyt jo kolme maalia. Hyvän puolustuksen lisäksi menestyäkseen tarvitaan myös niitä pelaajia, jotka pystyvät kääntämään ja ratkaisemaan näitä pelejä. Tämä oli huikea esitys koko joukkueelta, ”Toke” kertoi loppuun.

Voiton myötä FC Lahti nousi sarjataulukossa vain pisteen päähän kakkossijasta. Samalla myös tappiottomien otteluiden putki venyi 12 ottelun mittaiseksi. Kuhnureiden seuraavana haasteena on HJK vieraskentällä.

FC Lahti – IFK Mariehamn 6-2 (4-1)
22. Robin Sid 0-1
31. Santeri Hostikka 1-1
34. Henri Anier 2-1
39. Anier 3-1
44. Marko Simonovski 4-1
68. Robbin Sellin 4-2
88. Stenio 5-2
90. Mikko Kuningas 6-2

FC Lahti: Vasjutin; Hauhia, Kärkkäinen, Jovanovic, Sesay (82. Taimi); Hertsi, Paananen, Kuningas, Hostikka; Anier (76. Kekkonen), Simonovski (81. Stenio)