placeholder

Otteluraportti: FC Lahti – KuPS 1-2 (0-0)

FC Lahti sai ottelun ensimmäisen tekopaikan kymmenen minuutin jälkeen. Stenio sai pallon rangaistusalueen rajalla ja nosti pallon boksiin. Tsippi yllätti Tuomas Rannankarin, sillä puolustaja suti ohi pallosta ja Loorents Hertsi pääsi kuin varkain maalipaikkaan. Hertsin viimeistely meni kuitenkin päin maalivahti Otso Virtasta.

Seuraavaksi oli KuPS:n vuoro yrittää maalintekoa. Urho Nissilä petasi maalipaikan Ats Purjelle, joka ohitti Mikko Hauhian, mutta laukoi sivuverkkoon. Hetkeä myöhemmin Ruben Gabriel puski maalin katolle kulmapotkusta.

KuPS hallitsi palloa koko ajan enemmän, mitä pidemmälle puoliaika eteni. Silti kuopiolaisten ainoat tilanteet syntyivät kulmapotkuista, jotka Aleksandr Vasjutin koppasi varmasti.

Toisessa kenttäpäässä puolestaan Virtanen joutui torjuntatöihin, kun Azubuike Egwuekwe oli ohjata Hendrik Helmken keskityksen omaan maaliin. Tauolle mentiin siis maalittomassa tasatilanteessa.

Toisen puoliajan alkuun KuPS sai kourallisen kulmapotkuja, joista yksi oli tuottaa tulosta. Egwuekwe nousi korkeimmalle Nissilän keskitykseen, mutta lahtelaisten onneksi nigerialainen puski hyvästä paikasta ohi maalin.

Seuraavasta erikoistilanteesta KuPS siirtyi 1-0 johtoon. Igor Jovanovic ja Mikko Hauhia pelasivat huolimattomasti boksiin jatketun pallon, joka kimposi kuin varkain Saku Savolaisen jalkaan. Savolainen laukoi pallon lähietäisyydeltä Gbolahan Salamin jalkojen kautta ohi voimattoman Vasjutinin. Pelikello näytti 61 minuuttia.

Seitsemän minuuttia myöhemmin Vasjutin keräsi toisen kerran pallon selkänsä takaa. Gbolahan Salami hyödynsi härkämäistä voimaansa ja petasi vetopaikan Gabrielillle 22 metriin, josta nigerialainen keskikenttämies tykitti hirmulaukauksen maalin alanurkkaan.

Kentälle vaihdetulla Marko Simonovskilla oli tilaisuus kaventaa tilanne Pavel Nazimovin loistokeskityksestä, mutta makedonialaisen pusku karkasi pahasti ohi maalin.

Ottelun lopussa lahtelaisten parhaimmistoon kuulunut Jovanovic puski FC Lahden kavennusosuman Nazimovin antamasta kulmapotkusta, mutta yliajalla syntynyt maali tuli liian myöhään. FC Lahti koki siis harmittavasti kauden ensimmäisen kotitappionsa.

– KuPS pelasi suoraviivaisesti ja fiksusti näissä olosuhteissa. He saivat painetta erikoistilanteista, vaikka tiesimme heidän olevan niissä hyviä. Se tietysti harmittaa, että he saivat sellaisesta yhden maalin tehtyä, harmitteli päävalmentaja Toni Korkeakunnas pelin jälkeen.

– Sitten tulikin aika täydellinen (Gabrielin) laukaus. Meille tuli vuori kiivettäväksi, mutta pojat tsemppasivat hyvin lopun ja saimme paikkoja. Jos olisimme saaneet maalin aikaisemmin, olisi ollut mahdollisuus kiriä, ”Toke” harmitteli.

FC Lahti pelaa seuraavan kerran ensi tiistaina Ahvenanmaalla, jossa joukkue kohtaa IFK Mariehamnin.

FC Lahti – KuPS 1-2 (0-0)
61. Gbolahan Salami 0-1
68. Ruben Gabriel 0-2
90+3. Igor Jovanovic 1-2

FC Lahti: Vasjutin; Hauhia, Jovanovic, Taimi (66. Simonovski), Shala; Kärkkäinen, Paananen, Helmke; Nazimov, Stenio (78. Sadat), Hertsi (72. Hostikka)