Otteluraportti: FC Lahti kaatoi Hakan Mukkulassa

FC Lahti aloitti ottelun terävästi nuorella kokoonpanolla, mutta vierailija loi ensimmäisen paikan. Hakan Saibou Keita pääsi ampumaan kymmenen minuutin kohdilta lähietäisyydeltä. Joona Tiainen sai hieman sormiaan väliin ja pallo kilahti poikkipuun kautta takaisin peliin. Se jäikin Hakan ainoaksi paikaksi ensimmäisellä jaksolla.

Vartin pelin kohdalla toppari Viljami Isotalo purjehti puolesta kentästä koko Haka-paletin läpi, mutta nuorukaisen sijoitus meni niukasti ohi Hakan maalin. Hetkeä myöhemmin Lahti kuitenkin onnistui. Kotijoukkue murtautui oikealta laidalta ja Valdrin Rashica pääsi ampumaan. Hänen vetonsa kuitenkin kilpistyi Hakan puolustukseen, mutta FC Espoossa viime kaudella palloillut Rashica seurasi irtopalloa ja liukui sen maaliin. Samoissa 1-0-lukemissa mentiin myös tauolle.

Toisella jaksolla Lahti antoi nuorille lisää vastuuta. Tunnin pelin jälkeen Teemu Jäntti ja Valdrin Rashica pelasivat Tim Martisen läpi ja Martinen pääsi tuikkaamaan Lahden 2-0-johtoon. Lahdella oli myös paikat lisätä johtoa. Altin Zeqiri haastoi rangaistusalueella, hänet kaadettiin ja pallo vietiin pilkulle. Matti Klinga sijoitti pallon kohti vasenta alakulmaa, mutta Hakan Michael Hartmann torjui lahtelaisen yrityksen.

Ottelun loppupuolella Viljami Isotalo purjehti kertaalleen vielä Haka-paletin läpi ilman maalia ja Altin Zeqirillä oli muutama puolittainen paikka, mutta maalia Lahti ei enää saanut aikaiseksi. Toisessa päässä Joona Tiainen venyi yhteen haamutorjuntaan ja se riitti FC Lahdelle 2-0-voittoon runsaan yleisön edessä.

Ottelun jälkeen FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kiitteli joukkueen hyvää ilmettä. Hänen mukaansa joukkue saavutti ottelun tavoitteet pääpiirteittäin. Zeneli kuitenkin korosti, että töitä on tehtävä vielä paljon.

– Se oli ihan hyvä ensimmäiseksi peliksi. Joukkueen ilme oli hyvä ja saavutimme ennen ottelua asetetut tavoitteemme pääpiirteittäin. Töitä on kuitenkin vielä tehtävä paljon niin taktisella kuin fyysiselläkin puolella. Tämä oli ensimmäinen ottelu, joten pelissä oli vasta vähän vaikutteita harjoituksista. Meillä oli paljon erityyppisiä ja tasapainoisia pelaajia. Matka on vielä pitkä ja haluamme saada heistä parhaan irti. Nuorilla pelaajilla on nyt näytönpaikka, mutta heidän pitää olla valmiita tekemään töitä, Zeneli summasi ottelun jälkeen.

FC Lahti pelaa vielä ennen joulua yhden harjoitusottelun PK Keski-Uusimaata vastaan. Ottelu pelataan Mukkulan kuplassa torstaina 19.12. kello 18.30.

FC Lahti:

Rashica, Martinen

Tiainen; Forss, Isotalo (v), Viitikko, Jäntti; Zeqiri, Virta (60′ Koski), Auranen (v), Klinga (79′ Heinonen), Rashica; Kult (46′ Martinen)