OTTELURAPORTTI: FC Lahti juhli heti avausvoittoa

FC Lahti nappasi komean avausvoiton sarja-avauksessa Kisapuistossa runsaslukuisen yleisön edessä. Ilveksen kakkosjoukkue kaatui lukemin 3–1. Lahtelaisista osuivat Fatima Diagne, Anniina Jurvanen ja Matilda Kataja. Vierailijoiden ainokaisen iski Nella Mäkynen.

Vierailija Ilves oli ottelun alussa vahva ja FC Lahti joutui puolustamaan syvällä omalla alueellaan. Tamperelaiset kolisuttelivat kahdesti maalipuita, kun ensin Iida Kallio ampui yläputkeen ja reilun vartin pelin jälkeen Neea Pyhtilä osui tolppaan. Lahtelaisten ainoaksi paikaksi jäi Aamu Kinnusen hyvä pusku, mutta Ilveksen kassari Viivi Mäki-Kamppi liimasi pallon varmasti.

Lahti hyödynsi seuraavan paikkansa reilun puolen tunnin pelin jälkeen tehokkaasti. Pallo pelattiin vasempaan laitaan Fatima Diagnelle nopean vastahyökkäyksen seurauksena. Diagne sai vasemman jalkansa vapaaksi ja tykitti komean pommin Ilveksen maalin yläkulmaan. Samoissa 1–0-lukemissä siirryttiin myös tauolle.

Ottelun toinen jakso oli tasaisempi. Lahtelaisten maalilla Veera Ansalahti jatkoi hyviä otteitaan maalilla ja nollasi muun muassa Kallion yrityksen. Lahti käytti puolestaan oman huippupaikkansa jälleen tehokkaasti ja iski komean maalin. Helsingin Palloseurasta farmiyhteistyöllä otteluun tullut Matilda Kataja voitti juoksukilpailun pystysyöttöön ja ampui rangaistusalueen rajalta pallon vastustamattomasti yläkulmaan.

Vierailija Ilves onnistui kavennuksessaan 20 minuuttia ennen loppua hyvän painostusjakson jälkeen. Maija Jämsä ampui ja Ansalahti venyi. Irtopallossa oli kuitenkin ensimmäisenä Nella Mäkynen, joka laittoi karat sisään ja toi vierailijan maalin päähän.

Lahti kuitenkin lopetti Ilveksen pyristelyn noin vartti ennen ottelun loppua. Iida Viljakainen käynnisti hyökkäyksen ja Lahti liikutti pallon nopeasti Ilveksen päätyyn. Viljakainen sai pallon uudelleen ja keskitti heti rangaistusalueen rajalle. Anniina Jurvanen otti pallon haltuun ja ampui putoavan lehden vierailijoiden maaliin.

Veera Ansalahti joutui vielä venymään muutamaan otteeseen, kun Ilves onnistui luomaan hässäköitä Lahden maalille. Aivan ottelun lopussa Ansalahti sai iskun päähänsä ja joutui jättämään kentän. Toisessa päässä Mäki-Kamppi venyi komeaan torjuntaan Elli Savolaisen puskuun, joten lisäosumia ei Kisapuistossa nähty ja runsaslukuinen kotiyleisö pääsi juhlimaan kauden avausvoittoa,

FC Lahden ottelut jatkuvat ensi lauantaina, kun lahtelaiset matkaavat Raumalle Pallo-Iirojen vieraaksi 20.4. Seuraava kotiottelu pelataan sunnuntaina 28.4. Vantaan Jalkapalloseuraa vastaan. Osta kannatuskausikorttisi tästä.