Otteluraportti: FC Lahti – JK Nõmme Kalju

FC Lahti kärsi kauden ensimmäisen tappionsa virolaista JK Nõmme Kaljua vastaan Mukkulan kuplassa. Kuuman ottelun loppunumerot olivat 1-3. Lahden maalista vastasi Jani Tanska. Vierailijoiden maalit merkittiin Reginaldille, Robert Kirssille ja Damiano Quintierille.

Ottelu alkoi hieman myöhässä virolaisten myöhästymisen takia, mutta se ei vierailijoita haitannut. Kalju oli terävällä jalalla liikkeellä heti alussa ja vain kuuden minuutin pelin jälkeen pallo oli pomppia Lahden maaliin. Karl Möölin sivuvapari pomppi vaarallisesti Tomi Maanojan eteen, mutta Lahti selvisi säikähdyksellä tilanteesta.

Kuhnurit iskuvät nopeilla vastaiskuilla. Vartin kohdalla Drilon Shala pääsi ampumaan kovan vedon, mutta Vitali Teleš torjui vedon kulmaksi. Kulmasta Kalle Multanen pääsi hyvin puskemaan, mutta pusku suuntautui hieman ohi maalin.

Lahden erikoistilanteet olivat vaarallisia ja noin 18 minuutin kohdalla erikoistilanne tuottikin tulosta. Mikko Kuninkaan antama kulma leijaili maalille ja Jani Tanska nousi pelaajapakan yläpuolelle ja puski Lahden voimalla 1-0 -johtoon.

Molemmat joukkueet saivat vielä lopussa lähes identtiset maalipaikat. Ensin Kuningas syötti Shalan yksin karkuun ja Teleš peitti maalin loistavalla vastaantulollaan. Aivan tauon kynnyksellä Quintieri karkasi, mutta Maanoja oli vahvempi. Kaljun painostuksesta huolimatta tauolle lähdettiin Lahden johdossa pitkälti Maanojan torjuntojen ansiosta.

Toiselle jaksolle virolaiset tulivat entistä ärhäkämmin. Tunnin pelin jälkeen Kaljun Reginaldi ampui tulisen vedon ja pallo muutti suuntaa lahtelaispuolustuksesta. Maanoja oli jo menossa toiseen suuntaan ja oli voimaton pallon painuessa Lahden verkkoon. Ja vain minuutti myöhemmin Kalju siirtyi johtoon, kun lahtelaispuolustukselle sattui uinahdus. Trevor Elhi pääsi keskittämään matalan pallon Mikko Hauhian edestä ja Robert Kirss jatkoi pallon maaliin Maanojan längistä.

2-1 -tilanteessa molemmat joukkueet sortuivat jälkipeliin ja suunsoittoon. Lahti sai vaihtojen myötä enemmän hallintaa ja kiri olikin tuottaa tulosta viimeisellä minuutilla, kun Boris Tatar pääsi ampumaan kovan volleyn kulmasta. Teleš oli kuitenkin jälleen vahvempi. Aivan lopussa Kalju sai vielä rangaistuspotkun Jani Tanskan rikottua rangaistusalueen sisällä. Hyvän ottelun pelannut Quintieri pisti pallon varmasti pussiin ja loppulukemiksi kirjattiin 1-3.

FC Lahti matkustaa vielä ennen hiihtolomaansa Tallinnaan, jossa se kohtaa tiistaina FC Levadian.