placeholder

Otteluraportti: FC Lahti jatkoi putkeaan Jyväskylässä

Ottelun alusta asti Lahti oli niskanpäällä. JJK onnistui kuitenkin tekemään avausmaalin, kun Lahden vasen laita vuoti ja keskitys löysi Tommi Karin pään. Kari puski aivan vapaasti pallon verkkoon ja siirsi JJK:n johtoon kymmenen minuuttia ennen ensimmäisen jakson loppua. Samoissa lukemissa siirryttiin myös tauolle. Ensimmäisellä jaksolla Lahden paras paikka syntyi Marko Simonovskille, mutta maaliviivaa lähemmäs Lahti ei päässyt.

Toista jaksoa oli takana viisi minuuttia, kun Santeri Hostikka keskitti ja pallo tippui Stêniolle rangaistusalueen sisään. Brasilialaisella oli helppo työ tasoittaa ottelu komealla jatkollaan. Ja vain neljä minuuttia myöhemmin Lahti iski jälleen. Hostikan keskitys leijui takatolpalle ja Loorents Hertsi liukui pallon maaliin.

Toista jaksoa oli pelattu 20 minuuttia, kun Samu Suoraniemi täräytti kaukovetonsa FC Lahden ylähirteen. Purkupallosta Simonovski karkasi läpiajoon, mutta hyvän ottelun pelannut Jere Pyhäranta torjui tilanteen.

Hieman ennen vartti loppua Lahti iski jälleen. Mikko Kuningas keskitti ja Loorents Hertsi puski pallon kohti maalia. Pyhäranta torjui pallon eteensä ja Hertsi laittoi paluupallon voimalla sisään ja siirsi Lahden 3-1-johtoon. Lahdella oli vielä muutamia puolittaisia paikkoja, mutta lisämaaleja ei Harjulla enää nähty ja Lahti nappasi kolme tärkeää pistettä kotimatkalle. Irfan Sadik esiintyi ottelun lopussa ensimmäistä kertaa Kuhnuri-paidassa liigaottelussa.

Ottelun parhaaksi pelaajiksi pelaajaksi valittu Hertsi oli ottelun jälkeen tyytyväinen voittoon. Hän myönsi, että ensimmäinen jakso oli Lahden osalta heikko, mutta taolla Lahti heräsi peliin. Maaliputken jatkuminen hymyilytti laitaväkkärää.

– Ensimmäisellä jaksolla emme antaneet aivan sataa prosenttia. Tauolla päätimme, että emme voi olla näin huonoja ja heräsimme peliin. Yleensä, kun olen onnistunut maalinteossa, olen onnistunut peräkkäisissä peleissä. Oli siinä paikka kolmanteenkin, mutta Veikkausliigassa ei ole vielä onnistunut kolmea maalia tekemään, Hertsi hymyili.

Seuraavan kerran FC Lahti on tulessa tiistaina, kun PS Kemi saapuu Hiihtiksen valoihin Radiomastojen juurelle.

FC Lahti:

Stênio, Hertsi, Hertsi

Vasjutin; Hertsi, Taimi, Jovanović, Hauhia (v); Kekkonen, Kärkkäinen, Kuningas; Hostikka (90′ Sadik), Simonovski (82′ Sadat), Stênio (86′ Nazimov)

– Tommi Leirilaakso