placeholder

Otteluraportti: FC Lahti – Ilves

Ottelun ensimmäinen vartti mentiin Lahden komennossa, mutta varsinaisia maalipaikkoja, saati laukauksia ei tullut. Vartin jälkeen ote siirtyi Ilvekselle, mutta vierasjoukkue ei myöskään saanut paikkoja. Jakson paras paikka tuli Lahdelle noin viisi minuuttia ennen taukoa. Igor Jovanović purjehti läpi vasemmalta kaistalta ja keskitti maalille. Santeri Hostikka ei kuitenkaan yltänyt tökkäämään maaliin. Pallo ajautui Mikko Kuninkaalle toiselle laidalle. Nuorukaisen keskitys tipahti Pavel Nazimoville, mutta laiturin veto lähti huonosta tasapainosta sivuverkkoon. Tauolle lähdettiin maalittomassa tilanteessa.

Toiselle jaksolle Ilves tuli Tucon ja kentälle vaihdetun Eero Tammisen johdolla. Vartti ennen loppua Tuco karkasi yksin läpi, mutta Aleksandr Vasjutinin hyvä vastaantulo pelasti tilanteen kulmaksi. Saman kulman jälkitilanteesta Tuco täräytti vielä ylähirteen, mutta Lahti pelastui jälleen. Ja vain hetkeä myöhemmin Iiro Järvinen pääsi kokeilemaan kaukolaukauksellaan maalia, mutta jälleen Vasjutin torjui pallon.

Ottelun lopussa Oskari Kekkonen teki Veikkausliiga-debyyttinsä, kun Mikko Kuningas linkutti pois kentältä. Nuori Kekkonen pärjäsi fyysisessä pelissä hyvin, mutta hän ei kerennyt juuri koskea palloon ennen päätösvihellystä.

Ottelun jälkeen FC Lahden keskikentän dynamo Aleksi Paananen oli tyytymätön neljänteen perättäiseen tasapeliin. Hän myönsi, että vastustajalla oli paremmat paikat maalintekoon. Paananen toivoi, että Lahti löytää pian ratkaisun maalinteko-ongelmaan.

– Peli oli aika ympäripyöreätä. Emme saaneet vaarallisia paikkoja ja vastustajalla oli paremmat paikat. Nolla pysyi, mutta toiseen päähän pitäisi löytää jotakin. Nyt hakkaamme päätä seinään. On vaikea voittaa, jos ei tee maaleja, Paananen totesi.

Myös päävalmentaja Toni Korkeakunnas oli samoilla linjoilla. Hän ei ollut tyytyväinen tulokseen, eikä joukkueen hyökkäyspeliin. Päävalmentaja peräänkuulutti lisää monipuolisuutta Korkeakunnas kehui debytantti Kekkosen otteita.

– Emme voi tietenkään olla tyytyväisiä kotiottelussa 0-0-tulokseen. Lopussa vielä tarjoilimme vastustajalle voitonavaimet käteen. Meiltä puuttuu nopea variaatio ja pystyyn pelaaminen. Tarvitsemme lisää monipuolisuutta. Nyt vastustajilla on liian helppo työ puolustaa meidän pelimme. Peli oli pitkään kontrollissa, mutta hyökkäyksemme eivät olleet tarpeeksi hyviä, Korkeakunnas manasi.

Seuraavaksi FC Lahti kohtaa keskiviikkona 21.6. Kemissä PS Kemin.

FC Lahti:

Vasjutin; Hauhia (v), Jovanović, Kärkkäinen, Hertsi; Kuningas (85′ Kekkonen), Helmke, Paananen (v); Hostikka (v) (73′ Simonovski), Stênio (v), Nazimov (46′ Sesay)

– Tommi Leirilaakso

Ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus: